Lezárta tavaszi ülésszakát Nyíregyháza Idősügyi Tanácsa

A nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta Nyíregyháza Idősügyi Tanácsa a városházán. A napirendek között szerepelt a betegségeket megelőző egészségügyi szűrővizsgálatok és előadások szervezésének hasznossága is.

Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója hangsúlyozta, a város fontosnak tartja, hogy mindenki hozzáférjen az egészségügyi szűrésekhez. Ezért a nagyobb rendezvényekre elmennek az igazgatóság munkatársai, de például a saját szervezésű Szív Világnapján szűrnek és adnak tanácsokat.

 

DIÁKOK IS SEGÍTHETNEK

Az idősek hétköznapjait a diákok is segíthetik, hiszen a középiskolásoknak már négy éve kötelező 50 órás közösségi szolgálatot végezni az érettségi megszerzése előtt.

További képekért kattintson a fotóra!

Demeter Anita, a KÖZ-PONT Egyesület programasszisztense elmondta, a diákok ezen keretek között segíthetnek a kerti munkában, bevásárolni, könyvet, híreket felolvasni, vagy csak egyszerűen beszélgetni.

 

FÜRDŐKEDVEZMÉNY ÉS PÁLYÁZAT

 

Az ülésen tájékoztató hangzott el a korábbiakban tárgyalt javaslatok megvalósulásáról. A nyári vakáció idején kiemelt szerepet kapott a nyíregyházi nyugdíjasok fürdőkedvezménye. Fintor Károlyné, az Idősügyi Tanács titkára arról számolt be, hogy a Júlia fürdőben a hétfői nap nyáron is a nyugdíjasoké, 900 forintért válthatnak belépőt és a bérlet is kedvezményes. A plusz egy nap beütemezésére viszont a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-nek most nincs lehetősége.

A tanács arról is döntött, hogy idén is kiírják a Meséld el nekem! elnevezésű pályázatot. Újra várják a nyugdíjasok leírt életélményeit, történeteit szakmáról, családról, emberi kapcsolatokról.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)