Leköszönt posztjáról a Röplabda Szövetség elnöke
Fotó: MRSZ

A Magyar Röplabda Szövetséget 2015. szeptembere óta irányító Dr. Kovács Ferenc – az MRSZ elnökségének eljuttatott nyilatkozata és előzetes egyeztetés alapján – augusztus 31-i hatállyal leköszön(t) a sportágat irányító testület éléről - adta hírül a hunvolley.hu. 

A magyar röplabdasport dr. Kovács Ferenc - Nyíregyháza polgármestere - elnökségének időszakában az elmúlt hét évben fejlődési pályára állt. Teremröplabdában, strandröplabdában és az utánpótlásban is jelentős, eredményekben is mérhető előrelépés tapasztalható klub- és válogatott szinten egyaránt. Külön említést érdemel a felnőtt női válogatott, amely 2015-ben 28 év szünet után szerepelt Európa-bajnokságon, s azóta is mindegyik – zsinórban négy – kontinenstornán vett részt.

A leköszönő elnök kiváló kapcsolatokat épített ki a kormányzattal és nemzetközi szintéren az európai, valamint a világszövetséggel is. Ennek egyik fontos állomása volt, hogy 2019-ben Európa Bajnokságot rendezhettünk a Papp László Sportarénában, melyen a női röplabda válogatott hazai pályán fogadhatta Európa legjobbjait. Dr. Kovács Ferencnek elévülhetetlen érdemei voltak abban is, hogy a röplabda bekerülhetett a TAO-finanszírozású sportágak közé.

Az MRSZ az Alapszabály szerinti eljárva, rendkívüli küldöttgyűlés keretében választhatja meg a sportvezető utódját - áll az MRSZ közleményében.