Lehozzuk Önnek a csillagokat!

Nyolcadik alkalommal szervezett kulturális programsorozatot a Váci Mihály Kulturális Központ. 16 előadást kínálnak közönségüknek. Operettet, musicalt és vígjátékot, táncestet, gyerek- és családi előadást, adventi koncertet, verses műsort, sztárokat és lélekgyógyászatot. A nyitóelőadás október 5-én lesz. Október elejétől júniusig tart a Váci Mihály Kulturális Központ programsorozata, mely a már védjeggyé vált szlogennel hirdeti az eseményt. Lehozzuk Önnek a csillagokat! – így szól a meghívó 16 estére, a hangversenyterem 402 székére.

 

„Nagyon színes palettával készültünk a 2023/24-es évadra. Van benne népszerű operett, van benne vers, lírai előadás, de túlnyomó többségben a fergeteges vígjátékok. Úgy látjuk, erre van legnagyobb szüksége a vármegyei és a nyíregyházi közönségnek. Mindezt magas színvonalon, komoly szereposztással és komoly mondanivalóval kínáljuk. Elsősorban olyan produkciókat állítottunk be, amelyen a fergeteges kikapcsolódás, a kulturális élmény biztosított. Az egész sorozatból kiemelkedik egy kuriózum, az ExperiDance Táncegyüttes, mely novemberben érkezik a kulturális központ színpadára”

– tájékoztatott a programról Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója.

Erőfelmérő előadás is lesz az említett Fergeteges című táncszínház, mely Sissi legendáját dolgozza fel. Nemcsak volumenében, de árában is extra produkciót láthatnak november 4-én. Nem titok, hogy a sorozat profitot is kell, hogy hozzon az intézménynek, hiszen finanszírozni kell valamennyi rendezvényüket. Megjelent a sorozat programfüzete, de ezzel egy időben még nem lehet valamennyi előadásra jegyet vásárolni. Van viszont újdonság és jó tanács is a nézők tájékoztatására.   Digitálisan lapozható műsorfüzetet találnak az intézmény honlapján, illetve QR-kódot, mellyel minden információt megszerezhetnek az érdeklődők.

„2016 óta megy ez a programsorozat, több mint 90%-ban telt házasok ezek a rendezvények. Már most az októberi és a novemberi programok megjelentek a VMKK honlapján. Ott is lehet jegyet vásárolni, illetve az Interticketen, a jegy.hu-n. Egyébként az első, az október 5-ei Fergeteges látogatásra már csak néhány jegy van, elfogyott szinte valamennyi. Utána lesz A könnyűzene csillagai c. koncert, arra még lehet váltani belépőt, illetve az említett ExperiDance műsorára, valamint az Apacuka gyermekkoncertre is lehet még jegyet venni. Azt ajánlom, hogy nálunk személyesen, illetve a Váci Mihály Kulturális Központ honlapján keresztül vásárolják meg a jegyeket, mert így biztos, hogy annyit fizetnek, amennyit kiírtunk. A jutalékokat mi fizetjük”

 – figyelmeztetett az igazgató.

Élményözön, ami itt zajlik a következő hónapokban a Váci Mihály Kulturális Központban – fogalmazott a programsorozatot ismertető sajtótájékoztatón dr. Ulrich Attila, a város kulturális ügyekkel foglalkozó alpolgármestere. A kulturális intézmények zászlóshajója a Váci, mely minden korosztály számára kínál igényes, szórakoztató eseményt. A Lehozzuk Önnek a csillagokat első előadása október 5-én lesz. A Turay Ida Színház Fergeteges látogatásának főszereplője Pásztor Erzsi. Jegyeket már csak korlátozott számban vásárolhatnak. Október 20-án érkezik a Könnyűzene csillagai című koncert. Az elmúlt évtizedek örökzöldjeit Koós Réka, Kocsis Tibor, Varga Feri és Balássy Betty előadásában hallhatják, nem mellesleg a Stúdió 11 zenekar kíséretében. Az Apacuka gyerekkoncert pedig majd novemberben kerül a központ színpadára.

Kapcsolódó galéria

Kulturális események sajtótájékoztatója