Közös karácsony

Gyerekek és szülők közös produkcióval ünnepelték a karácsonyt a Gyermekek Háza Déli Óvodában. Az intézményben régi szokás, hogy minden évben meghitt hangulatú műsort adnak az óvoda aulájában, amelyre meghívják a szülőket, a nyugdíjas óvodapedagógusokat és az Együtt Veled Alapítvány fiatal felnőttjeit. A Maria Montessori olasz pedagógus elvei alapján működő óvodában kiemelt cél, hogy a gyerekek már egészen kicsi korukban megismerkedjenek mássággal élő embertársaikkal. A közös ünneplés lehetőséget teremt a nevelési intézményben a hagyományápolásra.
Skarbit Józsefné, a Gyermekek Háza Déli Óvoda intézményvezetője elmondta, közösségi szokásaikat szeretnék erősíteni, hiszen az óvodavezető szerint erre szükség van. Hozzátette, reméli, az óvodában szerzett élményeiket a gyerekek hazaviszik és a családokban ez a hagyományt tovább ápolják.
A Kereszt utcai óvodások nem csupán a karácsonyi műsorral, hanem mézeskalács sütéssel és közös ajándékcsomagolással is a közelgő ünnepre készültek. Minden csoportba került könyv és fejlesztőjáték, amely megvásárlását Nyíregyháza önkormányzata tette lehetővé. A gyerekeknek azonban nem csupán a meglepetések miatt fontos a karácsony.
A gyerekek ünnepi műsora után az Együtt Veled Alapítvány fiataljai hagyományőrző karácsonyi műsorukkal kedveskedtek a kicsiknek.

M.E.