Közeleg a rajt - Készül a szezonra a Fatum Nyíregyháza

Készül a bajnoki rajtra a Fatum Nyíregyháza. A csapat a héten két felkészülési meccset is játszik az MTK és az Újpest ellen. A szezon október 22-én kezdődik. 

Edzés a Continental Arénában. A Fatum Nyíregyháza női röplabda együttese készül az október végi bajnoki rajtra. A csapat 22-én Fehérváron startol, majd október 30-án lesz az első hazai bajnoki az Újpest ellen. A tervek szerint utóbbit az M4 Sport élőben közvetíti, ezért változott a kezdési időpont 17.30-ra. A csapat folyamatosan vívja a felkészülési meccseket, legutóbb a TF ellen 4-0-ra nyertek a mieink. A labdás edzések mellett továbbra is nagy hangsúlyt kapnak az erősítő tréningek. 

- Hétről – hétre próbáljuk változtatni a játékunkat, hogy minél színesebb legyen. Bár már tíz hete kezdődött a felkészülés, még mindig nagy hangsúlyt kapnak az erőnléti edzések. Nagyon várom már a bajnoki rajtot, és extra motivációt jelent, hogy tévés lesz az első hazai meccsünk, de nagyon bízom abban, hogy sok szurkoló a helyszínen szorít majd nekünk – mondta Lászlop Alexandra. 

A nyáron alaposan megváltozott a Fatum Nyíregyháza kerete. Anija Jurdza Lettországból érkezett, és jó teljesítményt nyújtott a felkészülési meccseken. Számára nagy változást jelentett, hogy Magyarországra igazolt, mivel itt lényegesen magasabb az edzésszám. Úgy érzi, folyamatosan fejlődik a csapat. 

- Nagyon izgatottak vagyunk, mivel rövidesen elkezdődik a bajnokság. A csapat fantasztikus lányokból áll, már megismertük egymást, és minden rendben van. Remélem sikeres lesz a szezonunk – mondta Anija Jurdza.

A műtét után visszatérő Genesis Francesco még külön edz, de egyre jobb erőben van, a lába bírja a terhelést. A héten újabb felkészülési meccseket vív az együttes, szerdán az MTK, szombaton az Újpest lesz az ellenfél. Mindkét meccset a fővárosban játsszák a csapatok.