Kötelező lesz a maszkhasználat a nyíregyházi piacokon
Fotó: Illusztráció

Dr. Kovács Ferenc polgármester október 31-étől elrendelte a kötelező maszkhasználatot a NYÍRVV Nonprofit Kft. által üzemeltetett piacokon.

Tekintettel arra, hogy a védőtávolság megtartása a forgalmasabb időszakokban nehezen tartható be azt kérte, a Társaság kötelező jelleggel írja elő a maszkhasználatot, a piacok egész területén, kiterjesztve azt a szabadtéri területekre is. Emellett a piacok kiszolgálópultjait és bútorzatait fokozottan fertőtlenítsék, a kiszolgáló pultok, árusok elhelyezését oly módon oldják meg, hogy megtartható legyen a védőtávolság a vásárlók között. Gondoskodjon az intézkedések betartatásáról, és a szigorúbb szabályokról a látogatókat figyelemfelhívó táblákkal és más helyben szokásos módon tájékoztassa.

Dr. Kovács Ferenc továbbra is kiemelt feladatként jelölte meg a városüzemeltető cég számára az utcabútorok, játszóterek, kültéri sporteszközök rendszeres fertőtlenítését.

Jelenleg a koronavírus járvány második hullámának felívelő szakasza zajlik a világon és Magyarországon egyaránt. Nagyon fontos az emberek egyéni felelőssége a védekezésben, de emellett az önkormányzat a saját hatáskörében meghozott intézkedésekkel is mindent megtesz a járvány lassítása, a kontaktusok számának csökkentése érdekében.

Forrás: Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata