Kosártábor az Arénában - A jövő héten a felnőtt csapat is munkába áll

Megkezdődött a hagyományos kosárlabda tábor a Continental Arénában. A gyerekek főleg technikai képzéseken vehetnek részt. A jövő héttől a felnőtt csapat is bekapcsolódik a munkába, és megkezdi a felkészülést a következő szezonra. 

Folyamatosan pattognak a labdák a Continental Aréna küzdőterén. Zajlik a hagyományos kosárlabda tábor, melyre 60 gyerek jelentkezett. Szakképzett edzők irányítják a munkát, és főleg a helyes technika elsajátítása a cél. A korábbi évekhez hasonlóan most is a felnőtt keret tagjai is ellátogatnak majd a gyerekekhez, és edzéseken vesznek részt. A Hübner Nyíregyháza BS csapatának felkészülése a jövő héten kezdődik. A keret már majdnem végleges, de egy külföldi center még érkezhet a napokban. 

- Az egy komoly előnyt jelenthet, hogy hamar összeállt a keret. Voltak lehetőségek, igyekeztünk a legjobb játékosokra gyorsan lecsapni, bízunk abban, hogy beváltják majd a hozzájuk fűzött reményeket - mondta Dr. Mohácsi Máté a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

A 26 éves 185 cm magas Nigel Johnson személyében találta meg első légiósát a csapat. Az 1-es 2-es poszton bevethető amerikai kosaras legutóbb a koszovói Szuperligában játszott. Szintén a Cápák játékosa a  201 cm magas, 3-4-es poszton bevethető  Rytis Pipiras, ő az elmúlt bajnokságban  Németországban szerepelt. Kozák Bertalan Miskolcról érkezett, a 196 cm magas tehetséges kosaras 2-3-as poszton vethető be. Ő a Debreceni Akadémia növendéke volt, két éve került a MEAFC-hoz. Amerikából érkezik C.J. Bryce, aki a jó hírű North Carolina State egyetemen töltötte utolsó két szezonját, ahol az egyik legerősebb egyetemi konferenciában játszott az ACC-ben. A 2019/2020-as bajnoki szezonban 13,3 pontot, 6,3 lepattanót, valamint 2,1 gólpasszt átlagolt. A kosarasok a következő szezonban az élvonalban szerepelnek. A szezon várhatóan október elején indul.