Kosaras tábor meglepetésvendéggel - Keller Ákos válogatott játékos az Arénában

Kosaras fejlesztő tábor zajlik a héten Nyíregyházán. Közel száz gyereknek tartanak edzéseket a Continental Arénában. Szerdán egy válogatott játékos is meglátogatta őket. 

Meglepetésvendég érkezett a fiatal nyíregyházi kosarasokhoz. Keller Ákos válogatott játékos látogatta meg a Continental Arénában táborozó fiatal tehetségeket. A kosaras gyerekként maga is több hasonló fejlesztő táborban vett részt, határon túl is. 

- Az egykori Jugoszláviában vettem részt hasonló szakmai kosárlabda táborban, és rengeteget tanultam. Nem csak a kosárlabdáról, hanem angolul is, és olyan kapcsolatok alakultak ki, hogy volt akikkel később egy csapatban is játszottunk. Nagyon hasznosnak tartom ezeket a táborokat – mondta Keller Ákos válogatott kosárlabdázó. 

Nyíregyházán a Sportcentrum és a Nyíregyháza Blue Sharks közös szervezésében, hétfőn vette kezdetét az egyhetes szakmai kosárlabda tábor. 85 gyerek 6 korosztályra bontva, napi két edzésen vesz részt, ahol különböző technikai és fizikai fejlesztések várnak rájuk. 

- Próbáltuk úgy szervezni a tábort, hogy a kosárlabda minden szegmensét megtapasztalják a gyerekek. Hat állomásunk van egy-egy tréningen, ebben van funkcionális erősítő edzés és kosárlabda technika fejlesztése egyaránt - mondta Lekli József edző. 

Több olyan gyerek is részt vesz a táborban, akik nem a Blue Sharks vagy a Sportcentrum játékosai. Sőt, Ukrajnából és Szerbiából is érkezett fiatal tehetség. A tréningeken a felnőtt keret tagjai is részt vesznek, ezzel is ösztönözve a gyereket. A legtehetségesebbek a korosztályos bajnokságokban szerepelnek.