Friss hírek a nyíregyházi útfelújításokról – Minden aktuális infó egy helyen!
Korányi Frigyes utca, Nyíregyháza

Augusztus 1-jén (csütörtök) kezdődik a Rókabokori út építéséhez kapcsolódó Szélsőbokori útcsatlakozás építése. A csatorna építési munkálatok alatt a Szélsőbokori út vége a Rókabokori út csatlakozásánál átmenetileg le lesz zárva a gépjárműforgalom elől. Az útcsatlakozásba eső lakosok ki-, illetve bejutása biztosított lesz. A munkálatok várhatóan augusztus11-ig tartanak.

Legyező és Dugonics utcákon folyik a járdaépítés. Az általános forgalomkorlátozás továbbra is érvényben van, a járművezetők találkozhatnak forgalomtechnikát festő/telepítő járművekkel, padka és tereprendező gépekkel. Fokozott figyelemmel fennakadás nélkül közlekedhető a terület.

Bethlen Gábor utcán csütörtökön kezdődik a burkolat marása, továbbra is sebességkorlátozásra és útszűkületre kell számítani.

Ezen a héten a bontási munkálatokkal elkezdődik a Vasvári Pál utca 2. szakaszának - Északi körúttól a Stadion utcáig – felújítása is.  Sebességkorlátozásra, előzési tilalomra és útszűkületre kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

Jó ütemben haladnak a munkálatok a Vasvári Pál utca Rákóczi utca-Északi krt. közötti szakaszán, ezen a héten még a szegélybontások zajlanak. Csütörtökön kezdődik a Dohány utcai csatlakozásnál lévő buszöböl bontása. A munkagépek időszakosan akadályozhatják a forgalmat.

Rákóczi utcán ma a söröző előtti buszöböl bazaltbetonozásán és a parkoló felőli felbontott buszöböl építésén dolgoznak. Csütörtökön elkezdődik a piac felőli oldalon a buszöböl bontása. Ezen a helyszínen útszűkületre is (1x1 sáv) kell számítaniuk a gépjárművezetőknek.

Gőzerővel dolgoznak a Korányi Frigyes út felújításán. Jelenleg a csapadékvíz-elvezetés építése és az útbontási munkák vannak folyamatban, csütörtökön elkezdik az út kiemelt szegélyének építését, valamint a buszöblök szegélyezését. Várhatóan augusztus közepéig lesz a belváros felé vezető félpálya lezárva, ez idő alatt a forgalmat az Eperjes utcai kereszteződésnél a szerviz útra terelik. A felújítási munkálatok ideje alatt a szerviz út Eperjes utca és Kosbor utcai körforgalom közötti szakaszán egyirányú forgalmi rend van érvényben, a belváros irányába. A kivitelezés következő szakaszában a másik félpálya lesz korlátozva megint csak 3 hétig, a belváros felé haladók szintén a szerviz úton közlekedhetnek majd. Kérjük a gépjárművezetők türelmét és megértését, s hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek ezen az útszakaszon.

A Nád utcán, valamint Borbányán a Kalapos utcában és Oroson a Naspolya közben is az útalap építése van folyamatban, a kivitelező tájékoztatás szerint mérsékelt forgalomkorlátozás mellett.

A munkálatok idején valamennyi helyszínen kérjük a közlekedők, a gyalogosok és a gépjárművezetők türelmét és megértését, s hogy az érintett szakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek.