Korosztályos bajnokok - Két nyíregyházi úszó is a dobogó legmagasabb fokára állhatott

Sikeresen szerepeltek a korosztályos úszó bajnokságon a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői. A serdülőknél Barna Bianka, az ifjúságiaknál Hatházi Dóra is aranyérmes lett. A sportolók most a felnőtt OB-ra készülnek. 

A hétvégén szerzett érmei Barna Bianka Dorottya kezében. A fiatal sportoló berobbant a serdülők között az élmezőnybe. A 14 éves nyíregyházi úszó már a korosztályos bajnokság nyitónapján aranyérmes lett 100 méteres mellúszásban, majd másnap a hosszabb távon újból első lett, és bekerült a magyar válogatott váltójába is, mellyel szintén dobogón zárt. 50 méter mellen egyéni csúccsal lett második. 

- Nagyon vártam már a bajnokságot, sokat készültünk a versenyre, és rögtön az első nap nagyon jól sikerült. Az meg külön pluszt jelentett, hogy a válogatottban is versenyezhettem - mondta Barna Bianka Dorottya. 

Szintén remekül teljesített Hatházi Dóra. Ő az ifjúsági korosztályban több számban indult, és bár sikerült 100 gyorson aranyérmet szereznie, a pillangón elért ezüst miatt nem volt elégedett. 

- Pillangón többet vártam, ezért van bennem hiányérzet, de a gyorson elért győzelemnek örülök. Kaposváron rendezik majd a felnőtt OB-t, ott szeretnék döntőket úszni decemberben – mondta Hatházi Dóra. 

A bajnokság nemzetközi viadal is volt, így még értékesebbek a helyezések. A szakvezetés számára az egyik legnagyobb feladat a folyamatos motiváció fenntartása volt, ugyanis az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy megrendezik-e a bajnokságot. 

- Sokat beszélgettünk az edző kollégákkal a verseny előtt, hogy lesz-e egyáltalán bajnokság, de folyamatosan úgy készítettük a fiatalokat, hogy megrendezik az eseményt. Amikor elindultunk a busszal, még akkor is volt bennünk kétség, de szerencsére egy sikeres bajnokságon vagyunk túl - mondta Urbin Tamás szakágvezető.  

Az úszókat, és edzőiket - Kovács Ritát és Urbin Tamást -  a Sportcentrum vezetése is köszöntötte. A versenyzők számára fontos volt, hogy az új uszodában készülhettek. 

- Egy új létesítményben készülhettek a versenyzőink, ideális körülmények között. Biztos, hogy ez is sokban segítette őket, és reméljük a felnőtt bajnokságon is eredményesek lesznek – mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.  

A versenyzők továbbra is használhatják az uszodát, a nagyközönség előtt azonban a járványügyi intézkedések miatt zárva van a létesítmény, csak a Sportcentrum és az Aqua SE igazolt sportolói használhatják. A Városi Jégpályán is készül a jég, de rendezvényt ott sem lehet tartani, így csak a jégkorongosok tréningezhetnek majd itt.