Korlátozás a 38-as számú főút Tiszanagyfalu és Nyírtelek közötti vasúti átjárójánál

Felújítják a 38-as számú főút és a Rakamaz–Görögszállás vonalszakasz kereszteződésében, Virányos megállóhely közelében lévő vasúti átjárót. 

Július 2-tól 14-ig korlátozzák a közúti, gyalogos és kerékpáros forgalmat. A gépjárművek az út észak-keleti oldalán kialakított ideiglenes terelőúton – egy forgalmi sávon, váltakozó irányban, sebességkorlátozással haladhatnak. A vasúti átjárón a kerékpárosok a biciklit tolva kelhetnek át a síneken a kialakított gyalogos átjárón keresztül. Az átépítést megelőzően, majd azt követően félpályás útlezárás is várható a munkálatok függvényében. A vasúttársaság kéri a közlekedőket, hogy a bevezetett korlátozásoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A vasúti átjáró felújítását a MÁV leányvállalata, a MÁV FKG végzi a Mezőzombor–Nyíregyháza vonal átfogó – közel három hónapig tartó – felújításának és karbantartásának keretében. A korszerűsítés eredményeként megszűnnek az ideiglenes sebességkorlátozások, javul a vonatok pontossága, stabilabb menetrend biztosítható. A 38-as főúton a vasúti kereszteződés is biztonságosabb, zökkenőmentesebb lesz a közúti forgalom számára.

 

Forrás: MÁVINFORM