Kórházzal kapcsolatos kérdésekre vár választ a Szövetségben Nyíregyházáért

Minden, a közgyűlésben helyet foglaló ellenzéki párt nevében fogalmaztak meg közös véleményt a Szövetségben Nyíregyházáért frakció négy önkormányzati képviselője, Lövei Csaba, Babosi György, dr. Ujhelyi János és Fodor István hétfőn délelőtt a Jósa András kórház előtt.

 

Mint jelezte, nem ítélkezni kívánnak előzetesen, hanem kérdéseik vannak a kórház vezetőihez és frakciójuk minden észszerű kereten belül támogatja a városvezetést a járványhelyzetben kialakult védekezésben és szerencsére Nyíregyházán nem durrant be a járvány. Kérdéseiket a közösségi médiában elterjedt közbeszédre is alapozzák. Igaz-e, hogy lejárt szavatosságú maszkokat kaptak a dolgozók a védekezés elején? Igaz-e, hogy nem mindennap jutott FFP2 maszk a dolgozóknak, vagy nagyon kevés számban kaptak? Elgondolkodtak-e azon, hogy ez kinek a felelőssége, és kezdeményeztek-e valamilyen vizsgálatot ebben az ügyben? A védekezésben részt vevők felszerelése jelenleg kellő mennyiségben rendelkezésre áll-e a kórházunkban? Előfordult-e olyan eset a napokban, hogy a COVID részlegen egy fűtetlen, nővérhívó nélküli szobában hosszas kiabálás után sikerült elérnie a páciensnek, hogy a nővér bemenjen hozzá? Ezen túl részben az eljárásrendre kérdeztek rá, hogy szállítanak-e fel koronavírus-gyanús betegeket a fővárosba, s arra is kíváncsiak, tervezi-e a kórház a dolgozói teszteléseket a hozzátartozóikra is, illetve hogy a helyi vállalkozók által adományozott csúcstechnológiás készülékkel terveznek-e tömeges tesztelést? Dr. Ujhelyi János gyakorló orvosként hozzátette, május negyedikétől egyfajta lazítási tendencia engedélyezett országosan, így városunkban is. Ugyan örül, hogy a maszkviselési kötelezettség országosan megvalósul, viszont szerinte fontos lenne ennek ellenőrzése és még inkább az óvatos magatartás, nehogy visszájára forduljon a járvány trendje.

Dr. Ujhelyi János, a Szövetségben Nyíregyházáért önkormányzati képviselője kiemelte:

„Végtelenül nagy óvatosságra inteném a kedves lakosokat. Mert amit én most tapasztalok napok óta a városban, az már nem lazítás, hanem olyan, mintha mi se történne. Tessék elhinni, hogy ez a vírus itt van velünk, és itt lesz velünk jövőre, meg tíz év múlva és soktíz év múlva is. Ez csak arra vár, hogy olyan közelségbe kerüljenek az emberek, olyan fogékonyak legyenek, hogy egymásnak átadhassák.”