Körforgalom épül Oroson is

[video]

Az Oroson élőknek hosszú évek óta jelent problémát, hogy a 41-es főút kettészeli a településrészt, a nagy forgalmú útszakaszon már több halálos kimenetelű baleset is történt, tehát szükség volt a közlekedés biztonságosabb körülményeinek megteremtésére. Idén a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közel 350 millió forintos beruházással egy biztonságos gyalogátkelőt és egy körforgalmat is épít a 41-es főút két csomópontjában. A gyalogátkelőt a Szállás és a Diák utca találkozásánál építik meg.

 

BIZTONSÁGOS GYALOGÁTKELŐ

 

Dr. Tirpák György önkormányzati képviselő elmondta, a területkisajátítások megtörténtek, itt már megkezdték a földmunkákat is. Egy úgynevezett cseppszigetes gyalogátkelőt alakítanak ki forgalomlassító technikák beépítésével. A csomópontnál sávelhúzással két buszöblöt is építenek, a buszmegállókat pedig befedik, ezt régen kérték már az orosiak.

 

KÖRFORGALOM A VEZÉR UTCÁNÁL

 

A közlekedési csomóponttól pár száz méterre, a 41-es főút és a Vezér utca kereszteződésében pedig körforgalmat épít a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Az építési munkák március elején kezdődnek, és a tervek szerint szeptember végére már biztonságosabb körülmények között közlekedhetnek a városrész lakói. Dr. Tirpák György a további tervekről elmondta, szeretnék, ha a Nyíregyháza–Oros végét jelző tábla az építendő Vezér utcai körforgalomhoz, a földrajzilag valós helyére kerülne. Ehhez viszont a már meglévő körforgalomtól egészen a Vezér utcáig ki kellene építeni a közvilágítást, ez lenne a következő megoldandó feladat.

Szoboszlai Tibor