Kora-tavaszias napsütés váltja fel a reggeli ködöt

A köd, illetve a rétegfelhőzet helyenként, főleg a Dunántúl nyugati felén, az Északi-középhegység térségében és északkeleten tartósabban megmaradhat, illetve át is helyeződhet. Másutt kevesebb felhőre számíthatunk általában többórás napsütéssel. Naplemente után egyre nagyobb területet hódít meg a köd, illetve az alacsonyszintű felhőzet.

Az éjszakai órákban elsősorban a nyugati, délnyugati országrészben és az Északi-középhegység tágabb környezetében sűrű köd alakulhat ki, amely napközben lassan oszlik fel. Szombaton az esti óráktól az ország nagy részén ismét számíthatunk sűrű köd kialakulására.

A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között várható. Nagy különbségek lehetnek a tartósan rétegfelhős és a napos területek között. Késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő.


Szombat délután várható időjárás. (Fotó: met.hu)

A köd, illetve rétegfelhőzet terjeszkedik, és hajnalra már az ország nagy részén borult, párás, ködös időben lesz részünk. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -2 és +6 fok között valószínű, a tartósabban derült részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Forrás: hirado.hu