Konditerem – Több mint 30 géppel felszerelt edzőtermet alakítottak ki a Nyíregyházi Egyetemen
Fotó: Illusztráció

Mintegy 250 négyzetméteren alakítottak ki egy több mint 30 géppel felszerelt konditermet a Nyíregyházi Egyetemen. A konditerem kialakítása a modellváltásnak köszönhető. Amikor 2021-ben az intézmény belépett a modellváltásba, akkor a kuratórium részéről merült fel az ötlet és a támogatás is, amelyet mostanra sikerült megvalósítani.

Mintegy 50 millió forintból alakították ki a Nyíregyházi Egyetem D épületének földszintjén azt a konditermet, amelyet egyelőre a hallgatók és dolgozók használhatnak, de a tervek szerint később majd a városlakók előtt is megnyitnak. A modern eszközökkel felszerelt termet a rekreáció mellett az oktatáshoz is használni tudják majd.

A konditerem kialakítása a modellváltásnak köszönhető. Amikor 2021-ben az intézmény belépett a modellváltásba, akkor a kuratórium részéről merült fel az ötlet és a támogatás is, hogy alakítsunk ki egy modern konditermet, amit elsősorban az egyetemi polgárok számára szeretnénk elérhetővé tenni, de a terveink között szerepel, hogy a közeljövőben akár a városlakók számára is megnyitjuk. Mostanra tudtuk megvenni és berendezni azokkal az eszközökkel, amelyek itt is láthatók” – fogalmazott dr. Kovács Zoltán általános rektorhelyettes, az intézmény vezetője (NYE).

Az edzőterem nemcsak a hallgatók és dolgozók számára nyújt kikapcsolódási és sportolási lehetőséget, fontos szerepe lesz az oktatásban is.

A Nyíregyházi Egyetem egészségfejlesztő egyetem, nagyon fontos, hogy minél változatosabb sportolási lehetőséget biztosítsunk a hallgatóknak és a dolgozóknak. Volt már egy edzőtermünk, amelyet kinőttünk, növekszik a hallgatók és a külföldi hallgatók száma is, így egyre nőtt az igény egy ilyen edzőhely kialakítására. Remélem, hogy ez a fejlesztés is egyre vonzóbbá teszi az egyetemet a jelentkezők számára.”

Dr. Vajda Ildikó intézetigazgató (Testnevelés és Sporttudományi Intézet, NYE) hozzátette, az oktatásban is használni tudják majd a termet, számos olyan tantárgyuk van, amelynek keretében itt fogják megtartani a gyakorlati órákat. Ezen túl az általános testnevelés egy részét is letudhatják a hallgatók ebben az újonnan kialakított konditeremben.