Költséghatékony lomtalanítás

A tavasz beálltával az előző évek gyakorlatához viszonyítva kisebb változás történik a városban a lomtalanítás területén. A köztisztaság és a költséghatékonyság szempontjából a város egyes részein, járatnapokon végzik a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. munkatársai a kihelyezett lomok elszállítását. Így Sóstóhegyen, Borbányán, Kistelekiszőlőben és a bokortanyákon nem szerveznek hétvégenként külön lomtalanítást. Az itt élők a kommunális hulladék begyűjtésének megszokott időpontjaiban helyezhetik ki a szemétgyűjtő edények mellé a már feleslegessé vált tárgyakat. Március 2-ától kezdődik ezeken a területeken a lomok összeszedése.

 

CSÖKKEN A LOM MENNYISÉGE

 

Petró Árpád, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. ügyvezetője a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, érezhető, hogy a lom mennyisége évről évre csökken a városban, ezért a járatrendszerű begyűjtés teljesen elegendő. Az ügyvezető reméli, kevesebb lesz az illetéktelen szemét elszállítása, és költséghatékonysági szempontból sem mellékes, hogy a menetrendszerinti járatok gyűjtik be a lomhulladékot is.


A NAPTÁRBAN MEGJELÖLT IDŐPONTOKBAN

 

Nyíregyháza belvárosi, kertvárosi és lakótelepi részein továbbra is a már megszokott, „klasszikus” lomtalanítások során szabadulhatnak meg feleslegessé vált tárgyaiktól a lakosok. Veszélyes hulladékot továbbra sem szabad a kukák mellé kihelyezni, a szelektív hulladékot pedig a hulladékszállítási naptárban megjelölt időpontokban szállítják el a szemeteskocsik. Azok, akik jogszerűtlenül tesznek ki szemetet, azt nem szállítják el a járatok. A rendőrség, valamint a Közterület-felügyelet munkatársai pedig illegális szemételhelyezés miatt akár bírságot is kiszabhatnak. A kommunális és a szelektív hulladékszállítás rendjéről bővebben tájékozódhatnak a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. honlapján.

Mikita Eszter