Rózsák között: a kíváncsiak már láthatták milyen lett a szabadtéri!

Megújult a nyíregyházi Szabadtéri Színpad. Az ötvenes évek elején létrehozott épület 1,2 milliárd forintból korszerűsödött. Kibővült a nézőtere, új színpad épült és korszerű technikával is ellátták. A színpadot ma bejáráson lehetett megtekinteni, holnap este pedig itt lesz a Meseautó című darab bemutatója.


Megkopott a fénye és korszerűtlen volta nyíregyházi Szabadtéri Színpad. Az ötvenes évek elején létrehozott épületet ugyan időről időre tatarozták, azonban sem a székek, sem a színpad nem felelt meg a kor elvárásainak. Az önkormányzat ezért régóta tervezte, hogy felújítja...

Ma már a teljesen átalakított nyíregyházi Szabadtéri Színpadon próbáltak a színészek. Látható, hogy új, tágasabb színpad épült, korszerű fény-, hang- és színpadtechnikát építettek be és a nézőtér is megszépült.

- Nagyon jó az akusztika, szép a színpad, minden, csak pozitív – fogalmazott Hegedűs Jánosné, aki vendégként az elsők között ülhette le a nézőtéren.

Ugyan hivatalosan még nem nyitott meg a színpad, ma már egy bejáráson bárki megnézhette. A vendégeket az üzemeltető, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója, Kirják Róbert vezette körbe.

 

"150 fővel több ember tudja majd élvezni hétről-hétre az előadásainkat"

 

Közel ezer fő befogadására alkalmas az új nyíregyházi Szabadtéri Színpad, és a korábbihoz képest jóval komolyabb elaóadásokat is lehet itt játszani.

További képekért kattintson a fotóra!

- Sok olyan előadás volt, amihez kicsi volt a színpad, illetve gyakorlatilag nem voltak öltözők, tehát két kis helyiség volt, jóformán 15-20 ember egymás hegyén-hátán tudott felkészülni, most ez majdnem az ötven főt is eléri, tehát egy gigaprodukciót is meg tudunk csinálni – tette hozzá Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója.

 

Meseautóval...

 

A felújított szabadtéri hivatalosan szombat este (augusztus 18-án) nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt. A Meseautó című darabot fogják itt bemutatni, amit Szent Vajk jegyez. A rendező azt mondja, nagyon kellemes az új épület.

- Iszonyúan kényelmesek a székek, nagyon jó érzés bejönni, csodálatos rózsákat lehet látni, egyfelől láthatóan ez nagyon rendben van, de közben a hátsó kialakítás is olyan műgonddal lett elkészítve, hogy látszik igazi színházi emberek készítették – emelte ki Szente Vajk, rendező.

 

„Méltó éke lett a 120 éves térnek..."

 

Hivatalos nevén a Rózsakert Szabadtéri Színpad bemutatásán részt vett dr. Ulrich Attila is. Az alpolgármester azt mondta, a város számára azért volt fontos a felújítás, hogy minél többen élvezhessék a kulturális programokat.

- Minden adott arra, a vezetés szándéka ez volt, hogy egy olyan kulturális közeget teremtsen ismét, ahol jobb minőségben tudnak az emberek szórakozni, illetve a színészek is jobb minőségű környezetben tudnak játszani – szögezte le dr. Ulrich Attila, alpolgármester. A nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Modern Városok program keretében 1,2 milliárd forintból újult meg.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)