Kiss Norbert - Nyolcból nyolc!

A Slovakia Ringen vasárnap is folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A nyíregyházi Révész Racing pilótája, Kiss Norbert azok után, hogy szombaton mindkét versenyt megnyerte, vasárnap is a leggyorsabb volt. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn fél másodperccel volt jobb a második Hahn-nál, és ezúttal is megszerezte az első rajthelyet. 

A versenyen Kiss Norbert remekül jött el a start után, rögtön az élre állt, és végig magabiztosan haladva megnyerte az első futamot. A második helyen Hahn, a harmadikon Lenz ért célba. 

- A tegnapihoz hasonlóan jól sikerült a rajt. Lenz próbált támadni minket a harmadik pozícióból, de inkább Hahn-nak kellett védekeznie, ez pedig adott nekem némi előnyt. A folytatásban vigyáztam a gumikra, és remekül ment az autó. A pénteki szabadedzéshez képest módosítottunk a beállításon,  sokkal jobb lett az egyensúly, amit köszönök a csapatnak – értékelt a leintés után a MOL által is támogatott Kiss Norbert.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről rajtolhatott a magyar pilóta, és azonnal két helyet javított, majd fantasztikusan ment el Halm mellett is, így már dobogós helyen állt a címvédő. Taylor sem tudta sokáig tartani az ötszörös bajnokot, és az élre állva Kiss Norbert meglépett a többiektől, végül pedig megnyerte a második futamot is. 

- Igazi csapatmunka a hétvégi újabb négy győzelem, amivel sporttörténelmet írtunk, mert korábban még senkinek sem sikerült az első két versenyen minden futamot megnyernie. Nagy köszönettel tartozom a Révész Racing-nek, remek autót vezethettem most is. Próbáltam türelmes maradni a versenyen, megvárni a tiszta előzési lehetőségeket, nem akartam feleslegesen kockáztatni, és sikerült ilyen remek eredményt elérni. Büszke vagyok az eddigi eredményeinkre – mondta Kiss Norbert.

A magyar pilóta a második versenyhétvégén is százszázalékos maradt, és az idei szezonban nyolc futamból nyolcat nyert meg, így maximális pontszámmal vezet összetettben.