Kispályás minibajnokság - 36 csapattal elindult a labdarúgó-torna

Kispályás labdarúgótorna kezdődött a Városi Stadionban. 36 csapat nevezését fogadták el a szervezők, négy hét után pedig eldől, ki a tornagyőztes. A koronavírus-járvány miatt a Városi bajnokság nem folytatódott. 

Május elején úgy tűnt, van remény arra, hogy folytatódjon a Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság. A csapatok egy része viszont a koronavírus-járvány miatt nem szeretett volna játszani, így végül úgy döntöttek a szervezők, a bajnokságot eltolják. Elindították viszont a Pizza Gool-Stadion Söröző Minibajnokságot, melyre 36 csapat nevezett. Őket kilenc csoportba sorolták, és a négy hétig tartó sorozat végén a csoportgyőztesek eldöntik, ki nyeri a tornát. A játékosok szemmel láthatóan nagyon élvezték, hogy újra játszhatnak. 

- Nagyon várták már a csapatok, hogy pályára léphessenek, és eddig két meccsnapon vagyunk túl, de sportszerű találkozókat láthattunk. Eső miatt egy napot kellett törölnünk, reméljük az időjárás kegyes lesz hozzánk, és időben befejezhetjük a tornát - mondta Dajka László főszervező. 

A mérkőzések során figyelnek a biztonságra. A kispadokon megfelelő oldaltávolságot tartanak, és amennyire lehet, kerülik a személyes érintkezést. Az eldőlt, hogy augusztus 8-án rendezik a Vígh István Emléktornát, majd augusztus 10-én már bajnokit játszhatnak a csapatok, ekkor folytatódik a tavaszi idény, majd három hónap után kihirdetik a végeredményt. A következő szezon pedig egy évvel később rajtol, azaz az eddig megszokott őszi-tavaszi menetrend helyett egy tavaszi-őszire állnak át a szervezők. Július 4-5-én Tiszavasváriban Strandfoci tornát rendeznek női és férfi csapatok részvételével, itt még van néhány kiadó hely melyre lehet jelentkezni, a tervek szerint pedig augusztusban Sóstón rendeznek majd hasonlót.