Kisállatbörze a Fokos utcán – Vasárnap várták 2023-ban először az árusokat és a vásárlókat

Minden hónap második vasárnapján 6 és 14 óra között várja az érdeklődőket a Fokos utcai kisállatbörze. 2023-ban múlt héten várták első alkalommal az érdeklődőket a piacon, ahol a látogatók ingyenesen nézelődhetnek.

 

Az eddig lezajlott börzéket hatalmas érdeklődés övezte, ezért minden hónap második vasárnapja biztosít lehetőséget arra, hogy városunkban is hagyománnyá váljon a találkozó. A kis kedvencek mellett megtalálható minden olyan eszköz is, amely a kisállat- és díszállattartáshoz szükséges körülmények megteremtéséhez elengedhetetlen. A vásárlók részére a belépés díjtalan. Az árusok részére 250 forintért biztosítanak kulturált értékesítési lehetőséget.

Ez a kisállatbörze itt, a Kertvárosi Piacon 2019 óta működik. Ez egy baráti társaság igényeként formálódott meg, gyakorlatilag az itt árusító, vásározó hobbi állattartók barátok és nemcsak az állattartás, hanem az ittlét és az árusítás is a hobbijuk. Azon túl, hogy ez egy hobbi, a szakhatósági előírásokat nyilván betartják. Hatósági állatorvos által kiadott dokumentumokkal érkeznek ide az állatok és egy helyszíni, hatósági állatorvos szintén ellenőrzi. Az, hogy az itt vásárlók egészséges állatokat kapjanak, az garantált” – nyilatkozta Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. piac és vásártér üzemeltetési ágazatvezetője.

Az Esély Centrummal szemben elhelyezkedő Kertvárosi Piacon, több mint 6000 négyzetméteres területen 20 darab asztalból álló fedett árusítási hely áll rendelkezésre, továbbá több mint 300 autó tud díjmentesen parkolni. Időjárás függvényében akár külföldről is érkeznek vásárlók és eladók a piacra, többek között Szlovákiából és Romániából is.