Kirívó gyorshajtás Szabolcs megyében
Fotó: police.hu

A járművezető az útszakaszon megengedett legnagyobb 90 km/h helyett 183 km/h sebességgel közlekedett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai végeztek sebességellenőrzést 2022. szeptember 3-án a 403-as úton, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 90 km/h. A sebességmérő berendezés rögzítette, amint egy járművezető a sebességhatárt jelentősen túllépve 183 km/h-val haladt gépkocsijával, valamint azt is, hogy az előzni tilos közúti jelzőtábla hatálya alatt szabálytalan előzést hajtott végre.  

A rendőrök a járművezetőt a megengedett legnagyobb sebesség túllépése miatt 130.000 forint összegű közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték, valamint 6 előéleti büntetőpontot is kiszabtak. A szabálytalan előzés miatt további 10.000 forint összegű helyszíni bírságot és ahhoz kapcsolódóan is 6 előéleti büntetőpontot szabtak ki. A gépjárművezető előéleti büntetőpontjainak száma az egyidőben elkövetett két szabálysértésért kapott 12 ponttal összesítve meghaladták a 18 pontot, aminek következménye vezetői engedélyének bevonása, amelynek visszaszerzésére utánképzés elvégzését követően nyílhat lehetősége.   

Sebességmérési tapasztalataink azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. A megengedett legnagyobb sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával nemcsak a saját, de mások életét, testi épségét is veszélyezteti. A rendőrség óva inti a járművezetőket e felelőtlen magatartástól, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák!

hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu