Kiemelkedő siker az országos furulyaversenyen

2022. április 8-10. között rendezték meg Budapesten a XI. Országos Czidra László Furulyaverseny döntőjét, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdetett meg és az Oktatási Hivatal készített elő. 
A Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és a Muzsika Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola tanulói Nyíregyháza Megyei Jogú Várost és intézményüket képviselve kiemelkedő eredményeket értek el az országos megmérettetésen. 
A kamara kategória első és második korcsoportjában első helyezést ért el két kamaracsoport. 
A „kicsi” kamaracsoport tagjai: Simon Janka, Olajos Réka, Horváth Zalán, a „nagy” kamaracsoport tagjai: Pristyák Zsófia Zsuzsanna, Harman Petra, Czuczor Lilla, Kereskényi Fanni. A Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és a Muzsika Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola közös kamaracsoportjait Purné Orha Andrea és Pur Tibor készítette föl.
Szóló kategóriában a harmadik és negyedik korcsoportban versenyzett két Vikáros tanuló. 
A két rendkívül erős mezőnyben Czuczor Lillának harmadik helyezést, Pristyák Zsófia Zsuzsannának második helyezést ítélt az értékelő bizottság. Felkészítő tanáruk Purné Orha Andrea tanárnő. A szólista tanulók előadási darabjait billentyűs hangszeren kísérte Tamás Attila a Vikár Sándor Zeneiskola intézményvezetője. 
A versenybizottság Purné Orha Andreát és Pur Tibort felkészítő tanári különdíjban részesítette.