Kézilabda – határon túlról is érkeztek csapatok
Két napon át pattognak a labdák a megye több településén.

Nemzetközi utánpótlástornát rendez a hétvégén a megyei kézilabda szövetség. A tornán 4 korosztályban 30 csapat közel 600 játékosa méri össze tudását. Az I. HUN-IOR Kupa megnyitóját pénteken este tartották, szombattól pedig a megye hét városában rendezik a csoportmérkőzéseket.

[video]

A csapatok közül 13 külföldi, Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából érkeznek együttesek, akik a megyebeli utánpótláscsapatokkal találkozhatnak. A rendezvény jól szolgálja a csapatok felkészülését. A selejtezők után vasárnap a legjobbak már a Bujtosi Szabadidő Csarnokban lépnek pályára, itt rendezik a helyosztókat.

További képekért kattintson a fotóra!

– Nyíregyházán megpezsdült a kézilabdaélet, aminek nagyon örülök. A Bujtosi Csarnokot a magyar-román válogatott mérkőzéssel búcsúztattuk, és ígéretet kaptam arra, hogy a felújítás után is visszatér ide a nemzeti csapat. Az ilyen tornák arra is jók, hogy a külföldről érkező fiatalok megismerjék Nyíregyházát – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere megnyitójában.

A szervező megyei szövetség elnöke bízik abban, hogy hagyomány lesz az eseményből.

– Szerveztünk már megyei csapatoknak tornát, de ez az első alkalom, hogy nemzetközi. Ez kiváló lehetőség a csapatoknak, hogy felmérjék, hol tartanak a külföldi együttesekhez képest – mondta dr. Teschmayer Gábor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda Szövetség elnöke. 

Dankó L.