Két kapus egyszerre – Szpari-csoda Pakson
Az OTP Bank Liga őszről elhalasztott mérkőzését rendezik Pakson. A Szpari két kapussal kezdett.

Az ismert körülmények miatt kevés labdarúgója maradt a Nyíregyháza Spartacusnak az ősszel elmaradt találkozó újrajátszásánál. A tavaszi második fordulóban nem szerepelhetnek a télen igazolt játékosok, így történelmi pillanat következett a klub életében: két kapussal kezdett a csapat.

OTP Bank Liga, 17. forduló

MVM-Paks–Nyíregyháza Spartacus 1–1 (1–1)

Jv.: Iványi Zoltán (Buzás, Medovarszki)

Paks: Molnár, Gévay, Báló, Kecskés (Simon 59. p), Tamási, Vági, Bertus (Hahn 75. p), Bartha, Könyves, Kulcsár, Haraszti

Vezetőedző: Csertői Aurél

Nyíregyháza: Balogh - Szokol, Rubus, Fodor, Törtei - Kostic, Pekár (Hrabina 92. p), Pákolicz, Vámos (Markovics 64. p), Koller - Ovszijenko (Bagi 82. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Lényegesen jobb körülmények fogadták a csapatokat, mint decemberben, bár mély volt a talaj. A találkozó elején a hazaiak léptek fel támadólag, de helyzetet nem tudtak kialakítani. Főleg a 100. élvonalbeli meccsét játszó Kulcsár volt aktív. A 15. percben viszont megszerezték a vezetést a hazaiak. Haraszti szabadrúgása után Vági érkezett középen pontosan, és a kapuba helyezett, 1–0. A Szpari nem adta fel, és gyorsan egyenlített! Törtei Tamás végezhetett el szögletet, és a kapuba csavart a 18. percben! 1–1. A gyors gólváltás után ismét mezőnyjáték folyt, a Szpari szépen megtartotta a megszerzett labdákat. Kemény, de sportszerű volt az első fél óra, egyedül Pákolicz kapott sárga lapot, egy becsúszás után. A kapott gól megzavarta a hazaiakat, több alkalommal is eljutott a Nyíregyháza ellenfele kapujáig, és szögletet is rúghatott a csapat, de ezúttal Törtei beadását kivágták a védők, az ismétlés pedig mellé ment. Ovszijenko játékán egyáltalán nem látszott az első félidőben, hogy nem eredeti posztján szerepelt. A játékrész hosszabbításában Balogh védett bravúrosan egy szöglet után, több helyzet viszont nem volt, 1–1-gyel mehettek pihenni a csapatok. Fordulás után mindkét kapu előtt adódott lehetőség, de a védelmek rendre jól zártak. Az 55. percben Fodor kapott sárga lapot, majd mindkét vezetőedző változtatott összeállításán. A Szpariban a sérülten játszó Vámos Márk helyére Markovics Dávid jött be. A fiatal játékosnak szintén ez volt az első NB I-es mérkőzése. A 75. percben nagy helyzetet hagytak ki a paksiak, Gévay nem találta el közelről a kaput és fölé bólintott. A Szpari továbbra is fegyelmezetten futballozott, és próbált kontrázni a játékrészben. A 81. percben Kostic is sárgát kapott, ez volt a harmadik lap a Szparinál. Egy perccel később újabb debütáló, Ovszijenko Volodimir helyére Bagi Ákos érkezett. Öcsi hatalmas tapsot kapott a nyíregyházi szurkolóktól. És még nem volt vége, a 92. percben az utánpótlás válogatott kapus, Hrabina Alex is beállt, középpályásnak, Pekár László helyére. A Spartacus megtartotta a döntetlent, és egy pontot szerzett, különleges összeállításban!