A tizenkettedik győzelem zsinórban
A Törökszentmiklós ellen is nyertek a kézisek.

Újabb fordulót rendeztek a férfi kézilabda NB I/B-ben. A nyíregyháziak ezúttal a tabella alsó régiójához tartozó Törökszentmiklóst fogadták. Mindössze nyolc percig tudta tartani a lépést az NYKC-val a vendég együttes, ettől kezdve fokozatosan húzott el a hazai gárda. Miközben a kapuban Nagy Levente szinte minden átlövést megfogott, támadásban ontották a gólokat a nyíregyháziak, és a szünetben már nyolc góllal vezettek. Fordulás után sem változott sokat a játék képe, Varga Zsolt szakmai igazgató bátran cserélhetett, és minden játékosának lehetőséget adott. Tovább nőtt a differencia a két együttes között, így a végén a vártnál könnyebben győzött az NYKC, zsinórban 12. alkalommal. 

Férfi kézilabda NB I/B

Nyíregyházi KC–Törökszentmiklós 36–20 (19–11)

NYKC: Nagy L. - Nagy Cs. 4, Gubó 8, Tumidalsky 2, Pánczél 6, Kaplonyi 6, Tóth 3. Csere: Kleis 3, Braun, Illés, Boczák (kapus), Kozma 1, Kurbely 3, Varga L, Bécsi

Varga Zsolt szakmai igazgató: – Örülök, hogy hoztuk a kötelező győzelmet, és hogy kellően motiváltak voltunk. Az ellenfél más játékerőt képviselt, mint legutóbb a Ferencváros, de szerencsére kellően komolyan vettük a találkozót, és nyertünk. Minden játékosom pályára léphetett, és jól is teljesített. 

Gubó Alex játékos: – Fontos győzelmet arattunk. Úgy érzem, az ősz második felétől összeérett a csapat, és egyre jobban játszunk, szerencsére nekem is jól megy. Jön a listavezető Eger elleni rangadó, ahol szeretnénk nyerni, és nyílttá tenni a feljutás kérdését.

Dankó László