Két győzelemmel kezdett az AQUA SE fiú csapata

Az AQUA SE Nyíregyháza gyermek III-as fiú csapata két mérkőzést játszott szombaton az Észak-keleti Területi Gyermek bajnokság nyitó fordulójában, a Debreceni Sportuszodában. Mindkét mérkőzését megnyerte a csapat. 

 - A házigazda Debrecen ellen az első két negyedben kicsit kapkodva játszottunk. Ez elsősorban az eladott labdákban mutatkozott meg, melyekből az ellenfél könnyű gólokat lőtt. Szerencsére a támadásaink hatékonyak voltak, így megnyugtató előnyre (8-3) tettünk szert. A második negyed utáni „fejmosás” használt, mert a második félidő védekezése már sokkal jobb volt, és gólokban is felülmúltuk első félidei önmagunkat (11-1). Örömteli, hogy 11 játékos osztozott a góljainkon.  A második mérkőzés előtt biztos volt, hogy AQUA győzelem fog születni, hiszen a sorsolás folytán az AQUA SE fiú és leány csapata egymás ellen játszott. A meccs jó játékot, sportszerű küzdelmet, és magabiztos fiú sikert hozott, akik ebben az 1 órában nagyon összeszedetten játszottak, és közel 80 százalékos lövő-teljesítményt produkáltak. A mérkőzés legemlékezetesebb jelenetei számomra a kezdés előtti csapatkiáltások voltak, ahol a fiúk „Hajrá lányok!”, a lányok „Hajrá fiúk!” kiáltással indultak a labdára úszáshoz. Jó volt látni a 26 nyíregyházi fiatalt, akik a népes szurkolótábor előtt bizonyították, hogy eredményes utánpótlás-nevelés folyik az AQUA SE-nél – tájékoztatott Éder Zsolt utánpótlás edző. 

Eredmények:
AQUA SE Nyíregyháza – Cívis Póló VSE  19–4  (4-1, 4-2, 7-1, 4-0)
Góllövők: Muri N. 4, Bíró D., Nemes B., Koi Sz., Kocsis B., Heé L. 2-2, Lőrincz Zs., Lőrincz B., Nemes N., Korodi A., Vass B.

AQUA SE Nyíregyháza – AQUA SE Nyíregyháza Leány    17–5  (4-1, 5-2, 3-0, 5-2)
Góllövők: Lőrincz B. 4, Koi Sz. 3, Bíró D., Vass B. 2-2, Nemes B., Kocsis B., Heé L., Nemes N., Muri N.  Blazsán Á.