Két dobogós hely az országos úszóversenyen

A versenyt dr. Demény Ádám tűzoltó ezredes, a rendezvényt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen szervező Országos Katasztrófavédelmi Sport Egyesület elnöke nyitotta meg. Elmondta, a bajnokság célja az, hogy felhívja a hivatásos állomány figyelmét a sport és ezzel összefüggésben az egészséges életmód fontosságára. Kiemelte, hogy a rendezvény egyrészt népszerűsíti az úszósportot, másfelől az egymással versengők sportbaráti kapcsolatokat alakíthatnak ki egymással.

A versenyen férfiak és nők külön versenyeztek. Száz- és kétszáz méteres távokban álltak rajthoz a harminc év alatti, a harminc és harminckilenc év közötti, valamint a negyven évnél idősebb úszók. A választható úszásnemek a gyors, a mell, a hát és a pillangó voltak. Rendeztek vegyes váltó futamokat is, itt négyszer hatvanhat, valamint négyszer harminchárom métert teljesítettek férfiak és nők egyaránt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságról többen neveztek, köztük Erdész Nóra köztisztviselő, aki 100 méter mellúszásban érte el a legjobb eredményt a 30 és 39 éves korosztályban, Borsika Tibor tű. főhadnagy a harmadik lett 200 méter mellúszásban a 40 év felettiek kategóriájában, míg Hajzer Dániel tű. törzsőrmester az ötödik lett 200 gyorson a 30 év alatti korosztálynál.