Kedden jön a Vasas, szombaton a Fradi

Nem lesz egy unalmas hét, két NB-I-es gárda ellen is játszhat a Nyíregyháza Spartacus. A férfi csapat kedden 13.30-tól a Vasas ellen lép pályára a MOL Magyar Kupában. 

- Nekünk a bajnokság a leglényegesebb, de ez nem jelenti azt, hogy a Magyar Kupában ne szeretnénk meglepetést okozni. Sajnos sok a sérültünk, de igyekszünk összedrótozni a játékosokat, és megpróbálunk nyerni. Egy bravúr lelkileg nagyon sokat jelentene - mondta Huszák Géza vezetőedző.

Deutsch Bence sérülése sokat javult, és a beteg Szerető Krisztofer is vasárnap már 30 percre pályára léphetett a Szpari II-ben. Papucsek Barna bordasérülés miatt nem játszhatott, ő is gyógyul, de sok edzést hagyott ki. A kupameccsre a bérletek érvényesek. 


Szombaton újabb élvonalbeli csapat érkezik, de már a női Magyar Kupában. A bajnoki címvédő Ferencváros jön Nyíregyházára. A Fradi eddig minden meccsét megnyerte ősszel, a hétvégén 13-1-re nyertek a DVTK ellen. A diósgyőriek gólját a tavaly még a Szpariban futballozó Nagy Panna szerezte, ez volt az első találat amit a zöld-fehérek kaptak.

- Számomra és az egész csapat számára nagy megtiszteltetés, hogy az ország legjobb csapata ellen léphetünk pályára a Simple Női Kupában. A realitás talaján maradva mindent megteszünk azért, hogy méltó ellenfelei legyünk a Ferencvárosnak és hogy egy élvezetes mérkőzést vívjunk ellenük. Bárhogy is alakuljon a meccs, remélem, emelt fővel távozhatunk a pályáról - mondta Urai Bianka. 

A női kupameccs szombaton 14.30-kor kezdődik Örökösföldön.