Katonásan helytálltak az Ultrabalatonon

Az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred katonái is részt vettek Magyarország egyik legnépszerűbb sporteseményén, a 18. NN Ultrabalaton nemzetközi futóversenyen.

A 12 fős nyíregyházi csapat váltófutásban futotta le a Balatont megkerülő 211 kilométeres  távot, amely Balatonfüredről indult, és ért célba. A területvédelmi ezred, „Kettesek” fantázianévvel indult csapatát  Nagy Csaba százados, Gavallér-Mező Csilla tartalékos százados, Dankó Mihály tartalékos százados, Tóth János főhadnagy, Stamusz Péter hadnagy, Grecskó György hadnagy, dr. Simon-Toldik Virág hadnagy, Szidor Viktória hadnagy, Szabó Lajos főhadnagy, Tompa Viktória tartalékos főtörzsőrmester, Huszti Attila főtörzsőrmester és Győri János törzsőrmester erősítette. Közülük dr. Simon-Toldik Virág hadnagy már második alkalommal vett részt az eseményen, amely Európa egyik legnagyobb tókerülő futóversenye.

Az NN Ultrabalaton verseny nemcsak arról szólt, hogy a résztvevők teljesítsék a távot, hanem arról is, hogy megmutassák, milyen hatalmas erő rejlik a csapatmunkában és az összetartásban. Fizikai erőnlétük erősítése mellett példát mutattak, hogy hogyan lehetünk erősebbek és sikeresebbek, ha együttműködünk és összetartunk.

Szerző és fotó: Szidor Viktória hadnagy