Karácsonyi ajándékot kaptak a Szivárvány Idősek Otthona lakói
Fotó: Szarka Lajos

Karácsonyi ajándékkal lepte meg a Szivárvány Idősek Otthona lakóit a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület csütörtökön. Az intézmény vezetősége arra kérte az egyesületet, hogy hangszóróval támogassa az otthon rendezvényein a hangosítást.

Összegyűltek a Szivárvány Idősek Otthona lakói, hogy együtt készüljenek a karácsonyra. A Tölgyes utcai székhelyen 305 szépkorú él az ápoló-gondozó otthonban. Az egészségügyi ellátáson kívül rendszeresen szerveznek kulturális-egyházi programokat, fellépéseket. Ezeken az eseményeken fontos a megfelelő hangosítás, csütörtökön ehhez kaptak segítséget. A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület egyeztetett az otthon vezetőivel, akik azt kérték, hogy hangszóró vásárlásával támogassák őket.

„Ez meglepetés lesz számukra. Megkérdezték, hogy mi szolgálná a leginkább a lakók mindennapi életét. Olyan eszközöket kértünk, mellyel tudjuk fejleszteni a nagyterem hangosítását. Ebben az életkorban a megfelelő hangosítás bármilyen rendezvényen, istentiszteleten nélkülözhetetlen fontosságú.” – nyilatkozta Vári Zoltán a Sóstói Szivárvány Idősek Otthona intézményvezetője.

A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület már több mint 1 évtizede tevékenykedik a vármegyeszékhelyen. Mint az Alapszabályukban áll, céljuk, hogy a tagoknak szervezzenek színvonalas szakmai rendezvényeket, támogassák a vállalkozói szektort, fontos küldetésük a jótékonykodás is. A törekvéseknek évről-évre eleget tesznek, legutóbb facsemetékkel járultak hozzá 6 óvoda zöldfelületének javításához, a legkisebbek örömére.

„A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület több mint 10 éve alakult. A hagyományokhoz híven mindig valamilyen rendezvényt támogatunk, de volt olyan, hogy a kórházban segítettünk a beteg gyerekeknek, volt, hogy az ukrajnai gyerekeknek adtunk adományt. Minden évben segítünk az óvodásoknak a Kossuth téren a fenyőfáik kiállításával. Idén úgy döntöttünk, hogy azt a korosztály is segítjük, akik már idősebbek és örülni fognak ennek az ajándéknak.” – mondta el az egyesület elnöke, Lakatos Tibor.

A karácsony a szeretet ünnepe, ilyenkor különösen fontos a család, annak összetartása. Azonban azon embertársaink számára, akik ezt az ünnepet otthonokban töltik minden figyelmesség, kedves gesztus nagy ajándék lehet, így ezért szükséges lépéseket tenni – hangsúlyozta az ünnepségen Jászai Menyhért alpolgármester.

„Nem csak ez az otthon, hanem az önkormányzat által fenntartott otthonok is segítik a hivatalos, intézményes ellátási rendszert. Emellett számos támogatással, programokkal gondoskodunk az idősekről. Most a karácsonyi csomag kihordása történt, de vannak sport- és kulturális programok, melyek kifejezetten az időseket célozzák. De említhetném a „generációk együttéléséért” című pályázati programokat. Több mint 100 olyan pályázatot tudtunk támogatni, melyek kifejezetten a generációk együttélését erősíti. Fókuszálunk az idősekre, a családokra.” – emelte ki Jászai Menyhért alpolgármester.

Az ünnepségről természetesen a mézeskalács sem hiányozhatott, a VELA pékség felajánlásnak köszönhetően minden idős ember mézes fenyőt kapott. A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület elnöke kérdésünkre hozzátette, azt a hagyományt, mely szerint segítik a vállalkozókat, támogatják a kicsiket és a szépkorúakat, várhatóan a következő években is folytatódni fogják.

Kapcsolódó galéria

Adomány az idősotthonnak - VANYE