Kaotikus őszi idő: néhol 30 fok szűrt napsütéssel, máshol 19 fok záporral

Szerdán általában erősen felhős lesz az ég. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 30 fok között alakul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21 fok között alakul.

Szerdán általában erősen felhős lesz az ég, de kevésbé felhős időszakokra is számíthatunk, amikor szűrt napsütés is várható. Ugyanakkor északon, északkeleten helyenként tartósabban is borult maradhat az ég. Eső, zápor elsősorban az északi országrészben, ezen belül is nagyobb eséllyel az Északi-középhegység tágabb környezetében várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, az ország délnyugati negyedében időnként erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 30 fok között, az Északi-középhegység térségében, a tartósan borult, csapadékos területeken 20 fok alatt alakul. Késő estére 15, 24 fokra hűl le a levegő.

Este északon erősen felhős vagy borult lesz az ég, és elsősorban ott várható eső, zápor, egy-egy helyen zivatar is. Délen kevesebb, illetve vékonyabb lesz a felhőtakaró. A déli, délnyugati szél több helyen lesz élénk, a Dél-Dunántúlon erős lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21 fok között alakul.

 

Forrás: hirado.hu