Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt tartóztatott le három férfit a bíróság
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. december 12-én a bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban 2021. január 12-éig elrendelte három gyanúsított letartóztatását.

 

A megalapozott gyanú szerint a három férfi 2020. augusztusától elfogásuk napjáig rendszeresen szerzett meg különböző fajtájú kábítószereket azzal a céllal, hogy azt I.r. M.R. és II.r. M.Zs. gyanúsítottak Nyíregyházán és környékén anyagi haszonszerzés mellett terjesszék. A két férfi terjesztői tevékenységéről tudott III.r. B.Sz. gyanúsított is, aki legalább heti egyszer szállított nagy mennyiségű kábítószert I.r. M.R. gyanúsított részére.

A gyanúsítottakat 2020. december 10-én fogták el a rendőrök kábítószer átadás közben az I. rendű gyanúsított tartózkodási helyén. Az ingatlanból 126,7 gramm por állagú és 52 darab tabletta típusú kábítószert foglaltak le.

A bíróság megállapította, hogy mindhárom gyanúsított büntetett előéletű, tettüket szervezetten, összehangoltan követték el. Mindezek alapján – a bíróság döntése szerint - megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezésük esetén összebeszélnének, vagy az eljárásban résztvevő tanúkat megkísérelnék befolyásolni. Fennáll a veszélye annak is, hogy a hatóságok elől elrejtőznének, vagy újabb bűncselekményt követnének el, ezért a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be ellene.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék