Textilmaszkot adományoztak a hátrányos helyzetű családoknak Nyíregyházán
Fotó: Trifonov Éva

Az E.GY. Design 2.000 db általuk készített textilmaszkot ajánlott fel hátrányos helyzetű családokban élőknek. A maszkokat Gyarmati Edina december 14-én adta át Lengyelné Pogácsás Máriának, a Nyíregyházi Család-és Gyermekjóléti Központ vezetőjének a Holló utcai kézműves üzletben.  

A nagylelkű adomány átvételekor Lengyelné Pogácsás Mária úgy nyilatkozott: „A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ a látókörében élő halmozottan hátrányos helyzetű lakosság számára juttatja el a mosható, felnőttek számára készült szájmaszkokat. Intézményünk éves szinten a Nyíregyházi járás 14 településén több, mint 6000 segítséget kérő személlyel áll kapcsolatban, a maszkokat elsősorban az aktívan együttműködő ügyfeleink körében osztjuk szét.”

Gyarmati Edina, az E.GY. Design tulajdonosa elmondta, számára mindig fontos volt a rászorulók segítése. Őszintén hisz abban, hogy csipetnyi szeretettel, törődéssel és odafigyeléssel szebbé és jobbá teheti az emberek életét. Húsz éve készít egyedi textil ajándékokat. Védjegyük a kézzel alkotott, precíz, minőségi, különleges alkalmakra szóló ajándék. Szívből és szeretetből teremtenek értéket, ez minden törekvésük mozgatórugója.

„Krízishelyzetben csak egymásra számíthatunk, csak összefogással kerülhetünk ki belőle. A COVID első hullámának kezdetén önkéntesekkel közösen 40 nap alatt 15.000 db textilmaszkot készítettünk, és küldtünk el ingyenesen azok számára, akiknek a legnagyobb szükségük volt rá az ország minden pontján. A tavaszi kezdeményezésünk eredménye és az ezért kapott elismerés a Nők Magyarországért Klubtól megerősített minket abban, hogy megérte az a sok munka, erőfeszítés, az önkéntesek áldozatos munkája és az összefogás, amelyek révén mindezt megvalósítottuk. A maszk amellett, hogy segít a fertőzések elkerülésében, annak a jelképe is, hogy viselője törődik magával és másokkal. Jó érzéssel tölt el ha adhatunk és ebben sok, jó szándékú barát, ismerős is részt vállal. Reméljük másokat is ösztönöz a kezdeményezésünk, és még több tettre kész ember összefogására kerül sor.”