Júniusban is pezseg az élet a Móricz Zsigmond Színházban

Rák Zoltán rendezésében 2023. június 2-án, pénteken a Szindbád Rendezvényteremben mutatjuk be Maggi és Lillemor című produkciónkat, mely Pregitzer Fruzsina és Szabó Márta Jászai Mari-díjas színművésznők elragadó előadása arról, hogy mit sem érnek az ellentétek, a társadalmi különbségek.  Az ember társas lény.  Hiába érsz el bármit, ha nincs kivel megosztanod? Viszont Együtt és egy „emelődaruval” akár falakat lehet dönteni. Szórakoztató helyzetek sorozata teszi végtelenül bájossá e csetlő botló hölgyeket, akiket látszólag semmi sem állíthat meg. Még akkor sem, mikor már nincs min keresztülmenni.  

A 10. Nemzetközi Színházi Olimpia szervezésében 2023. június 3-án, szombaton a Szatmárnémeti Északi Színház, Harag György Társulat Woyzeck vendégelőadása érkezik a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadára.

A nagy sikerű Broadway-darabot, az Idétlen időkig vígjáték-musicalt 2023. június 8-án, csütörtökön közkívánatra bérletszünetben tekinthetik meg Nézőink ugyanitt.  A történet főhősét, Phil-t, a híres televíziós meteorológust, aki egy amerikai kisvárosból kénytelen tudósítani a Mormota-nap eseményéről, Gulácsi Tamás alakítja.

2023. június 15-én, csütörtökön Szikszai Rémusz rendezését, az Augusztus Oklahomában című nagyszínpadi produkciónkat Szabó Márta főszereplésével újra játsszuk a Nagyszínpadon. A kortárs amerikai szerző, Tracy Letts fekete komédiája 2007-ben elsöprő sikert aratott a Broadwayn, a darab több Tony- és Pulitzer-díjat is nyert; miután a világ számos színpadát bejárta, 2013-ban film készült belőle, Meryl Streep és Julia Roberts főszereplésével.

A Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytérben és Múzeumban nemrég újra megnyílt időszakos kiállításunk, mely betekintést ad a nyíregyházi teátrum történetébe 1981-ig, az első állandó társulat megalakulásáig játszókról és közönségről. A tárgyilagos tényeket izgalmas kalandok, szórakoztató és megrázó fordulatok színesítik.  Az érdeklődők minden nap 9-17 óráig (hétfő és a csütörtök kivételével) kisfilmet, kiállított emléktárgyakat, fotókat, dokumentumokat tekinthetnek meg. Különleges tárlatvezetésben is részt vehetnek az odalátogatók, 2023. június 16-án, pénteken és június 30-án, pénteken 15 órakor. Ebben Pregitzer FruzsinaJenei Judit és Tar Dániel, a Móricz Zsigmond Színház színművészei működnek közre.
 

Jegyek elérhetőek: https://www.moriczszinhaz.hu/jegyvasarlas/

A Móricz Zsigmond Színház társulata szeretettel várja kedves Nézőit!