Július második hetétől már csak péntekenként lesz oltási akciónap

A  járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt július második hetétől már csak péntekenként lesz oltási akciónap a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól.

A kórházi oltópontok  igénybevétele az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a magas átoltottság és a kedvező járványhelyzet miatt. Az oltottak száma már 6 millió 412 ezer fő, 60%-uk már a harmadik megerősítő oltást is felvette. A járványadatok hetek óta kedvezőek, a kórházi betegek és az oltásra jelentkezők száma is fokozatosan csökken. Mindez lehetővé teszi a kórházi oltópontok egynapos nyitvatartását, ezzel is csökkentve a kórházak és az oltópontokon dolgozó egészségügy dolgozók leterheltségét.

Július második hetétől a kórházi oltópontokon már csak péntekenként lesznek oltási napok 14 és 19 óra között. Az oltásra időpontfoglalással és anélkül is lehet majd érkezni.

A vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele továbbra is ajánlott annak, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. 

 

Forrás: koronavirus.gov.hu