Jubileum az Egészségügyi Karon
Alapításának 25. évfordulóját ünnepli a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara. A felsőoktatási intézmény idei programjait a negyedszázados jubileum jegyében tervezte. A karon konferenciákat tartanak, kiadványok jelennek meg és új mesterképzések elindítását is tervezik.

Már februárban megkezdődnek a jubileumot köszöntő rendezvények a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán, ekkor tartják meg a végzett hallgatók szervezetének első, alakuló ülését. Közben készülnek a kar alapításának 25. évfordulójára összeállítandó kiadványok is.

[video]

A kar jubileumi évkönyve digitális formában, hang- és videoanyagokkal jelenik meg, s az évforduló tiszteletére három tanulmánykötetet is megjelentetnek a legsikeresebb hallgatói munkákkal, a legkiemelkedőbb oktatói-kutatói publikációkkal és a külföldi oktatók közleményeivel. A kar Szociális Munka Tanszéke egy új, hiánypótló folyóirat, a Párbeszéd alapításával köszönti a negyedszázados jubileumot.

KÜLFÖLDI VENDÉGEKKEL ÜNNEPELNEK

Az Egészségügyi Kar külföldi vendégeket is fogad, jönnek szakemberek Svájcból, az Egyesült Államokból érkező oktatók és hallgatók pedig egy szakmai program mellett részt vesznek azon a nemzetközi konferencián, amely a felsőoktatási intézmény, a Workability Europe, a Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Nonprofit Kft. és a Védett Szervezetek Országos Szövetsége közös szervezésében valósul meg.

ÚJ MESTERSZAKOK INDÍTÁSÁT TERVEZIK

Az Egészségügyi Kar tervei között szerepel angol nyelvű képzések elindítása is. A szociális munka mesterszak angol nyelvű képzését már sikerült akkreditáltatni. Ez Európában hiánypótló lenne. A képzés elindítását 2016 szeptemberében tervezik.
Az Egészségügyi Kar egy másik, új, hiánypótló mesterszak elindítását is tervezi, szintén 2016-tól. A gerontológia mesterképzésre a társadalom átalakulása, „elöregedése” miatt van szükség, a képzés hátterét pedig biztosítja Magyarország első Gerontológia Tanszéke, amely 2014 végén jött létre az Egészségügyi Karon. A tanszék tervei között az is szerepel, hogy megalapítsa és regionális szinten elindítsa a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiáját.