Jubilál az ÉVISZ

Az április 18-án zajló egész napos programra nemcsak a jelenlegi diákokat várják, hanem azok családtagjait, hajdani diákokat és korábban itt dolgozó pedagógusokat is. A rendezvény fõvédnöke dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere.

Lakatos István és Gergely Tamás fõszervezõktõl megtudtuk, hogy a középiskola neve, szorosan összefonódott a kosárlabdával, ezért nem véletlen, hogy a jubileumi rendezvény egyik legfontosabb eleme lesz az Old Boys Kosárlabda Torna. Erre a megmérettetésre folyamatosan jelentkezhetnek mai és régi éviszes diákok is. A rendezvényt fõzõverseny, kulturális és színpadi programok színesítik. Színpadra lép délután az ANT-HILL Zenekar, mely az iskola elsõ együttese volt. Frontembere Muri András, a tehetségkutatókból ismert Muri Enikõ édesapja. Aki ellátogat a rendezvényre, személyesen is találkozhat az énekesnõvel. De nemcsak õ lesz az egyetlen ismert ember a rendezvényen, hiszen az alma mater falai közül számos, ismertté vált személyiség került ki. Itt lesz Nagy Antal 32-szeres válogatott labdarúgó, Véber István, az RTL Klub meteorológusa, Somogyi László és Gyõrfi István, magyar válogatott kosárlabdázók, Veres Péter, magyar és világválogatott röplabdázó, Kerekes László, magyar válogatott atléta, 1987 Országos Kosárlabda Diákolimpia Bajnokcsapata és dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdõk Zrt. és Bálint Zoltán, a Giganet igazgatója is.

Családi nap lévén, természetesen a gyermekekre is gondoltak a szervezõk. Õket LEGO-sarok, lufibohóc, trambulinszimulátor várja egész nap. A résztvevõk az élmények mellett értékes ajándékokkal is távozhatnak, hiszen több mint félmillió forint értékû tombolanyeremény várja az ide érkezõket a helyi támogatók és Nyíregyháza önkormányzata jóvoltából.

Sipos Marianna