Jövő héttől indul a jelentkezés a házhoz menő lomtalanításra
Fotó: ÉAK/Facebook

2023-ban is házhoz megy a lomokért az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Az erre történő bejelentkezés ezúttal február elsején indul és egészen március 31-ig tart.

 

Már évek óta nincsenek hulladékhegyek a tavaszi nagy lomtalanítás alkalmával az ingatlanok előtt, hiszen az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 2020 óta csakis előre egyeztetett időpontban szállítja el – 2 köbméterig térítésmentesen – a háztartási lomokat, úgy mint például a bútorokat, a műanyag medencét, a játékokat, textilt, a zsákolt, dobozolt, kötegelt állapotban lévő ruhaneműt, illetve a háztartásonként maximum 4 személygépkocsi-, kerékpár-, valamint motorkerékpár-gumit. Fontos tudni, hogy az ingatlanhasználók ezúttal is csak a közszolgáltatóval előre egyeztetett időpontban, évente egy alkalommal, a felkínált időpontokból választva vehetik igénybe azt.

 

Lomtalanítási időpontot az alábbi elérhetőségek egyikén lehet foglalni:

honlapon: www.eakhulladek.hu/ugyfelszolgalat/telepulesek menüpont alatt, a vevőkód megadását követően, a településnél megjelölt időpontokra regisztrálva,

e-mailben: lomtalanitas@eakhulladek.hu címen,

telefonon az ÉAK Nonprofit Kft. lomtalanítás-bejelentő telefonos ügyfélvonalán: +36-42/508-369/3 menüpont.