Jótékonysági futást rendez a Spuri Nyíregyháza közösség az Erdei Tornapályán
Spuri Nyíregyháza. Fotó: elmenykulonitmeny.hu
Jótékonysági futást rendez a Spuri Nyíregyháza közösség az Erdei Tornapályán

Jótékonysági futást rendez március 9-én délelőtt a Spuri Nyíregyháza közösség az Erdei Tornapályán. Az összegyűjtött adományokkal a krónikus és daganatos beteg gyermekeknek és családtagjaiknak ingyenes, élményterápiás táborokat szervező Bátor Tábor Alapítványt szeretnék támogatni.

A sport csapatot kovácsol, ehhez várják a résztvevőket a frissen megalakult Spuri Nyíregyháza, a feleségeket, lányokat, anyukákat tömörítő sportos közösség. A céljuk pedig a lehető legnemesebb tett a világon, kilométereikkel beteg gyerekeknek segíteni. A Bátor Tábor krónikus és daganatos beteg gyerekeknek és családtagjaiknak szervez ingyenes élményterápiás táborokat. Évente közel ezer súlyosan beteg gyereknek és családjuknak nyújtanak sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. Mindezt ingyen. Az élményterápia segítségével a táborozók visszakapják az elveszett gyerekkort. Biztonságos közegben szereznek új élményeket, kitágítják saját határaikat, és erőt gyűjthetnek a betegség elleni küzdelemhez. A Bátor Tábor nem klasszikus értelemben vett tábor. Különleges élményekkel mozdítja ki a gyerekeket a komfortzónájukból, hogy félelmeik legyőzésével felismerjék, képesek szembeszállni nemcsak a kalandok során rájuk váró feladatokkal, de a betegségükkel is.

Várják az adományokat

Czeczeli Ágnes ötletgazda elmondta, szombaton reggel 8 órakor regisztrációra várják a résztvevőket az Erdei Tornapályán. Lesz közös bemelegítés, 4 és 8 kilométert teljesíthetnek, de rendeznek gyerekfutamot is. A kihelyezett perselybe várják az adományokat, amit a Bátor Tábor Alapítványnak juttatnak majd el. A nap során lesz rendőrségi és katasztrófavédelmi bemutató, ugrálóvár, Bosu Kids bemutató, zumba a T-Dance-Latin Cardio Fitnesz jóvoltából, tombolasorsolás, és persze a finom falatok sem maradnak el. Többek között ingyen lapcsánka is várja majd a kilátogatókat. Érkeznek futók az ország számos pontjáról, a résztvevőket Dr. Kovács Ferenc polgármester köszönti, de a Nyíregyháza Spartacus jótékony focistái, valamint a Blue Sharks kosarasai is ott lesznek.