Jótékonykodó intézmények: a sportcentrum és a múzeum is adományozásra buzdít
Jótékonykodó intézmények: a sportcentrum és a múzeum is adományozásra buzdít

Számos cég, intézmény és egyesület jótékonyságra buzdító felhívását lehet olvasni a nyiregyhaza.hu városi webportálon, az alábbiakban helyszűke miatt csak néhányra hívjuk fel a figyelmet.

A Nyíregyházi Sportcentrum, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft., a Fatum-Nyíregyháza röplabdacsapat, a Hübner Nyíregyháza BS kosárlabdacsapat és a Nyíregyházi KC kézilabdacsapat idén is összefogott, és újra meghirdeti karácsonyi jótékonysági akcióját. Várnak minden megunt, de még használható régi vagy új játékot, gyerekruhát, amellyel a rászoruló gyerekek karácsonyát szeretnék szebbé tenni. Az adományokat december 15-ig hétköznaponként a Continental Aréna portáján lehet leadni. A szervezők kérik, hogy a járványügyi helyzet miatt a felajánlott ruhákat kimosva és bedobozolva juttassák el, amelyet elkülönítve öt napig tárolnak a fertőzésveszély elkerülése miatt. A felajánlásokat ebben az évben is az Oltalom Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthona részére juttatják el, mely ideiglenes elhelyezést biztosít a krízishelyzetben lévő, bántalmazott, vagy a hajléktalanság veszélyébe került anyák és gyermekeik számára.

A Jósa András Múzeum, csakúgy, mint négy éve mindig, idén is meghirdette „Kis doboznyi szeretet” címmel jótékonysági akcióját. Azt kérik a városlakóktól, hogy a pandémiás helyzetre való tekintettel csengetés után az intézmény biztonsági őrének adják át a Benczúr tér 21. szám alatt a cipős dobozba rakott, rászorulóknak szánt ajándékaikat, naponta kilenctől ötig, december 20-ig. A dobozokba játékokat, iskolai és higiéniai eszközöket egyaránt tehetnek, az ajánlás szerint, de cukorka, nyalóka vagy épp üdvözlősorok is színesíthetik a meglepetést. Az ajándékokat belépővel köszöni meg a múzeum.