Jónak ígérkezik a nyár a szállodai foglalások alapján
Jónak ígérkezik a nyár a szállodai foglalások alapján

Lassan előre ki lehet tenni a „telt ház” táblát idegenforgalmi szempontból Nyíregyházára. Néhány városi (s nem csak sóstói) szállodánál érdeklődtünk a foglaltságról, s mindenhonnan azt a választ kaptuk: a nyári szezon kifejezetten biztatónak tűnik, azaz továbbra is rengetegen kíváncsiak ránk.

A Hotel Pagony egy percre sem zárt be a koronavírus-világjárvány idején, ami kuriózumnak számít. Mindig az aktuális járványügyi szabályokat betartva, az engedélyezett feltételek mellett fogadták és szolgálták ki azokat az üzleti vendégeket, akiket Nyíregyházára szólított a munkaügyi kötelezettség. Tárbály István tulajdonos kérdésünkre kiemelte, ezért nem engedtek el kollégákat, a teljes létszámot megtartották akkor is, mikor csak egy-két szobában volt vendég. A tavalyi, első hullám után a nyár viszonylag erős volt, ám most, már júniusban 50 százalékkal magasabb a foglaltság a tavalyi hasonló időszakban ténylegesen realizált forgalomhoz képest, s az előfoglalások is jóval előrébb tartanak, mint 2020-ban.

Szinte már most megtelt

A Nyíregyházi Állatpark vonzereje továbbra is óriási, az adatokból egyértelműen látszik, hogy június 20-a után indul be igazán a belföldi turizmus. – Mindhárom állatparki szálloda, tehát a Hotel Pangea, a Hotel Dzsungel és az Ózoon Hotel 90 százalékban már most megtelt júliusra és augusztusra, s azt reméljük, az állatkerti látogatási szokások is ezt a trendet fogják követni – tette hozzá Gajdos László, Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai desztinációjának igazgatója.

Nagy az érdeklődés

A nemrégiben átadott Hunguest Hotel Sóstótól is hasonló tendenciáról kaptunk hírt. – A július a telt házhoz közelít és az augusztus is „szorosan a nyomában van”, kedvezőek a foglalásaink, nagy az érdeklődés, a kereslet Nyíregyháza iránt – válaszolta kérdésünkre Cséplő Zoltán, Nyíregyháza legnagyobb kapacitással bíró szállodájának igazgatója.

A belváros is vonzó

A Hotel Koronában a napokban három szobát egyben már nem tudtak kiadni, hiszen a nyári foglalási rendszer szinte telt házas júniustól, csoportok is érkeznek. – Meglepetésünkre és örömünkre a tavalyihoz képest sokkal magasabb a foglalási ráta, melyben láthatóan a kormányzati intézkedések is segítenek, hiszen az előrendelések jelentős része a belföldi turizmushoz köthető – jegyezte meg Nádasdi István tulajdonos.

Kedvelt célpont vagyunk

– Örömmel tapasztalom, hogy az élénkülő belföldi turizmusnak továbbra is kedvelt célpontja Nyíregyháza a szállodafoglalások alapján. S ne feledjük, hogy a tavalyi, nehéz pandémiás esztendőben is az országos átlagnál kisebb volt városunkban a forgalom visszaesése, valamint a TOP 20-ba is bekerültünk a leglátogatottabb települések listáján. Reméljük, ez a kedvező tendencia megmarad, amit az új attrakcióink is erősítenek – értékelt Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.