Jön a Keleti El Classico - Szerdán a Diósgyőrt fogadja a Szpari

Rangadót játszik szerdán a Nyíregyháza Spartacus a labdarúgó NB-II-ben. A Szpari a Diósgyőrt fogadja. A keleti derbi mindig kiemelten fontos az együttesek számára. 

Készül a szerdai rangadóra a Nyíregyháza Spartacus. A csapat az ősi rivális Diósgyőr ellen játszik, és a játékosok is pontosan tudják, ez a meccs más mint a többi, még akkor is, ha ugyanúgy 3 pontot kap a győztes, mint bármelyik másik meccs végén. Ősszel egy fordulatos találkozón a DVTK győzött, ezért is szeretne most visszavágni a Nyíregyháza. A Szpari keretéből többen is hiányoznak majd. Jánvári Gábor eltiltás, Gresó Mátyás betegség, Paku Roland sérülés miatt nem lehet ott a pályán. Utóbbi még az első fordulóban szenvedett koponyasérülést. 

- Szerencsére már jobban vagyok, de majd az orvosok mondják meg, hogy mikor kezdhetem újra az edzéseket. Nagyon hiányzik már a közösség, remélem rövidesen csatlakozhatok a társakhoz - mondta Paku Roland játékos. 

Nem lehet ott a kispadon Feczkó Tamás sem. A vezetőedző az Ajka elleni meccsen megkapta ötödik sárga lapját, így a stábtagok meccselnek majd. A találkozó iránt nagy az érdeklődés, a vendégszektorba minden jegy elkelt, és Nyíregyházáról is indul ingyenes szurkolói busz 12.30-tól.

Ez lesz az 58. derbi a két csapat között, a másodosztályban pedig a 34. mérkőzés. Utoljára 2008-ban győzött a Spartacus pályaválasztóként a borsodiak ellen, akkor Miskolczi László és Granát Balázs szerezték a gólokat. Az NB-II-es tabellát jelenleg a Diósgyőr vezeti, a Nyíregyháza a 8. helyen áll. A szerdai rangadó 14 órakor kezdődik Balmazújvárosban.