Jó ütemben haladnak az energetikai felújítási munkálatok a Gárdonyi iskolánál is!
Korszerűsítés a Kórház utcán

Több mint 627 millió forint. Ez a teljes támogatási összege az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál IV. ütem című projektnek; ennek keretében újul meg többek között a Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézménye is.

A közel 40 éve épült Kórház utcai intézménynél jó ütemben haladnak a felújítási munkálatok, amelyeket helyszíni szemlén tekintettek meg szerda délután.

Ákli Istvánné tagintézmény-vezető elmondta:

A 40 év hagyott rajtunk nyomokat, de nagyon örültünk, amikor 2005-ben az épületet részben akadálymentesítették, illetve akkor kaptunk új nyílászárókat is. Ám évekkel ezelőtt sem a homlokzati hőszigetelés, sem a lapos tetőnek a szigetelése nem készült el. Sok beázásunk volt, illetve a fűtésrendszerünk is elavult már az elmúlt 4 évtized alatt. Éppen ezért nagyon örültünk ennek a fejlesztésnek, nagyon vártuk már, mert a homlokzati hőszigetelés is meg lesz oldva, másrészt a fűtésrendszer teljes cseréje is, tehát a csőrendszer és a radiátorok cseréje, illetve a lapos tetőnek a szigetelése és napelemmel való ellátása. Én úgy gondolom, hogy az épület külső arculatán, illetve a komfortérzetünkön is nagyon sokat javít majd ez a projekt, amelyet a Nyíregyháza MJV Önkormányzatának köszönhetünk!

Jelenleg a külső hőszigetelési munkálatok zajlanak, de az épület szakaszos lezárásával az épületgépészeti munkálatok is elkezdődnek az intézmény zavartalan működése mellett. A tanév végét követően kezdődhet el többek között a zárófödém szigetelése, a napelem-rendszer kiépítése.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester kiemelte:

A városnak nem ez az egyetlen egy olyan energetikai korszerűsítési projektje, amely folyamatban van. Sőt, korábban is sok iskolában volt például szigetelés, nyílászáró-csere. A beruházások azt is mutatják, hogy a városvezetés a gyerekekkel is törődik. Pénzt fordítunk fejlesztésekre és pályázunk is, hogy könnyebb legyen a nyíregyházi iskolákba való járás, illetve a tanároknak és a gyerekeknek a komfortérzete is magasabb legyen.

A Gárdonyi iskolát bruttó 118 millió forint értékben fejlesztik; a munkálatok augusztusra készül el a tervek szerint. Ezen pályázat keretében korszerűsödik még az Albérlők Háza, az ÉVISZ és a Sója iskola, valamint az Éjjeli Menedékhely.

Kapcsolódó galéria

Helyszíni szemle a Gárdonyi iskolában