Jó estét nyár! – Ezzel a címmel indított nyári színház- és koncertprogramot a VMKK

200 darab ajándékjegyet ajánlott fel a Váci Mihály Kulturális Központ az Egészségügyi Alapellátás dolgozóinak, miközben meghirdette idei nyári programját. A színházteremben, a Krúdy Art Moziban és Sóstón folyamatosan történik valami...

A társulat kérésére maradt el az Acélmagnóliák múlt péntekre tervezett előadása, melyet majd ősszel, október 29-én pótolnak. Malek Andrea koncertjével indul tehát a Jó estét nyár! programsorozat a Váci Mihály Kulturális Központban. Az intézmény közel 20 dolgozója vállalt önkéntes munkát a járvány idején, és most is tettek felajánlást az egészségügyi dolgozók javára, az országos gospelturnéra.

„Most a Váci Mihály Kulturális Központ van terítéken a kulturális intézmények sorában. Jó estét nyár! címmel szerveznek egy olyan programsorozatot, mely méltán kiválthatja az emberek érdeklődését. Ezt jelentettük most be egy sajtótájékoztató keretében, illetve a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatósága és dolgozói tettek egy felajánlást az Alapellátás felé, 200 jegyet ajánlottak fel az ott dolgozók számára, ha ezeken a kulturális programokon részt szeretnének venni, azt ingyenesen megtehessék” – nyilatkozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Kérdés, hogy a szakma nagy nyári ünnepei idején kevés, sok, akár éppen elég lesz az ajándék. Az ápolók, felnőtt vagy gyermek háziorvosok és fogorvosok foglalhatnak majd helyet a nézőtéren 25-én, pénteken 19 órától, a kulturális központ színháztermében, Malek Andrea koncertjén.

„Nagyon jó dolog, minden ajándéknak örülünk! A számok akkor fognak kiderülni, amikor jelentkeznek, mert nyilván sokkal többen dolgoznak az alapellátás és az egészségügy rendszerében is. Az lesz a kérdés, hogy ki az, aki a kultúra oltárán akar kikapcsolódni. Kik, akik el fognak jönni. Gondolom, elegendő, hogy egy előadásra 200 jegyet kaptunk. Van aktualitása is, hisz itt a közelgő Semmelweis-nap, a védőnők napja, és itt volt egy nagy covidos harcunk, ezzel gyakorlatilag ajándékot kapnak az egészségügyi dolgozók” – vélekedett Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetője.

A lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal a Malek Andrea Soulistic, Jáger Bandi zongorista-zeneszerzővel. A formáció a jazzt és az R and B stílust ötvözi. Saját szerzemények, melyek szövegírója Malek Andrea és Müller Péter Sziámi. De halljunk a folytatásról!

„Július 15-én a Kalocsai Színház látogat el Nyíregyházára. Zenés revüoperettet tekinthet meg a publikum. Ez a darab nem volt még Nyíregyházán. Például Gregor Bernadett, Köllő Babett, tehát kiváló lesz a szereposztás a Kalocsai Színház vendégjátékában. Augusztus 6-án a 4 for Dance-es fiúkat várjuk Szabó Ádámmal kiegészülve ide, a kulturális központ színpadára, majd augusztusban a Veres1 Színház látogat el hozzánk, Csonka András főszereplésével a Black Comedy vígjátékot fogják előadni” – sorolta az ajánlatot a kulturális központ igazgatója.

Mészáros Szilárd a közönség figyelmébe ajánlja a Krúdy Art Mozi programját, például a Filmklubot, mely jövő hétfőre a Nomádok földjét kínálja. A Zene Sóstón sorozatban szerdán és szombaton lépnek fel a muzsikusok. E héten a Ciki Rock Band, majd a No Dress, aztán 30-án az LK Beat muzsikál, este fél 7-től. Ősszel aztán Traccsparty lesz – beszélgetés híres-ismert emberekkel – és a hagyományos Ásványbörze.

Kapcsolódó galéria

Sajtótájékoztató a Városházán 20210621