Jó érzés, hogy mindenki minket akar legyőzni - A tabella élén a Hübner Nyíregyháza BS

Vezeti a bajnokságot a Hübner Nyíregyháza BS. A férfi kosárlabda együttes januárban minden mérkőzését megnyerte, így 2021-ben még veretlenek. A mieink pénteken a Veszprémet fogadják. 

17 meccs, 16 győzelem. Ez a Hübner Nyíregyháza mérlege a férfi kosárlabda NB-I/B-ben. Vezetik a tabellát a mieink, és egy nagyon eredményes és mozgalmas január van a hátuk mögött. Minden meccsen nyertek a Cápák, így a sűrű program után jól jött néhány nap pihenő. A szakmai stáb szerint a sok munka mellett az a siker titka, hogy minden elem a helyére került, a keret pedig úgy lett összeválogatva, hogy feljutás esetén az „A” csoportra is alkalmas legyen, kiegészülve néhány légióssal. 

- Úgy gondolom sikeres január van a hátunk mögött, több ezer kilométert utaztunk, mivel hét meccsünkből ötöt idegenben vívtunk. Az utolsó, pécsi találkozón ez már látszott is, de ott is sikerült győzünk – mondta Siska János vezetőedző. 

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hol rendezik a Hepp-kupa finálét, de a nyíregyháziak szeretnék megnyerni a döntőt. A rutinosabb játékosok mellett a fiatalok is jól szerepelnek. Kiss Benedek Körmendről érkezett kölcsönben, és elégedett a stáb a teljesítményével. Vaskó György is több lehetőséget kap, és több jó meccse is volt.  

-A fiatal szabály miatt én is többet játszhatok, és igyekszem élni a lehetőségekkel. Jó érzés, hogy vezetjük a tabellát, és mindenki minket akar most megverni – mondta Vaskó György játékos. 

A csapat pénteken a Veszprémet fogadja hazai környezetben. A vendégek a harmadik helyen állnak a tabellán, így nem vár könnyű meccs a mieinkre.