Országos Meteorológiai Szolgálat: előkerülhetnek a napszemüvegek

Csütörtökön napközben délkeleten is csökken a felhőzet, jellemzően több órás napsütésre számíthatunk, amelyet csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarhat meg. Reggel még a keleti és a déli határ mentén kisebb eső előfordulhat, de délutántól már száraz lesz az idő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északnyugatira forduló szél jellemzően a Győr-Baja vonaltól északkeletre lesz erős, sőt, az Északi-középhegység, valamint az Észak-Alföld területén viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10, 16 fok között alakul, északkeleten ennél hidegebb, míg délen melegebb is lehet. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este egyre vastagabb felhők érkeznek a fátyolfelhőzetre, így péntek reggelre jórészt mindenütt beborul az ég. Foltokban pára, köd képződik. Elsősorban az északi megyékben, a középső országrészben számíthatunk gyenge intenzitású esőre. A szél fokozatosan mindenütt mérséklődik. A késő esti 0, +7 fokról hajnalra -2, +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Forrás: hirado.hu