Jó alkalom az életmódváltásra - Mozgás a szabadban, a szabályok betartásával

Népszerű volt Nyíregyházán a Sunday Challenge. Minden vasárnap egy másik helyszínen mozoghattak január óta közösen a város lakói egy órát. A program a járvány miatt szünetel, de a szervezők tervezik a folytatást. 

Január ötödikén, az év eddigi egyik leghidegebb napján indult útjára a Sunday Challenge. Az első alkalommal 15-en gondolták úgy, hogy közösen sportolnak egy órát. Lehetett sétálni, kocogni, futni, a lényeg az volt, hogy 60 percet mozgással töltsenek a résztvevők. A Sunday Challenge aztán egyre népszerűbb lett, volt olyan esemény, ahol már a 100 főt is meghaladta a létszám. A titok pedig a változatosságban keresendő, ugyanis mindig más helyszínen, más mozgásformát lehet végezni. A járványhelyzet miatt átmenetileg fel kellett függeszteni a programot. 

- Mindenképp szeretnénk folytatni a járvány után, folyamatosan nőtt a létszám, támogatók álltak mellénk, és nem titok, az év végére szeretnénk elérni, hogy többszázan mozogjanak velünk rendszeresen. Igyekszünk ehhez változatos programokat biztosítani - mondta Horváth Péter főszervező

A koronavírus járvány alaposan megváltoztatta mindannyiunk életét. A négy fal között töltött napok mellett viszont különösen fontos a mozgás. A sport ugyanis erősíti az immunrendszert, és segíti a betegségek gyógyulását. A szabadtéri mozgásoknál fontos, hogy a biztonságot mindenki szem előtt tartsa. Ez egy jó alkalom az életmódváltásra is.  

A szakemberek szerint naponta többször, de keveset étkezzünk, megfelelő minőségű ételeket fogyasszunk, és mozogjunk eleget.