IV. Nyírségi Disznótoros Fesztivál és XX. Nemzetközi Böllérverseny február 19-én – Részletek a Sziesztában Támba Miklóstól
IV. Nyírségi Disznótoros Fesztivál és XX. Nemzetközi Böllérverseny február 19-én – Részletek a Sziesztában Támba Miklóstól

A tavalyi szabályozások nem tették lehetővé, idén pedig nagy óvatossággal, koncertek és a zenés-táncos részek elhagyásával már szervezik február 19-re a IV. Nyírségi Disznótoros Fesztivált, ami a XX. Nemzetközi Böllérverseny is egyben.

A főszerepben így a sztárvendégek helyett a gasztronómia áll, egyfajta vásári forgatagként. A díjmentes belépéssel tervezett, a disznóvágásos ínyencségeket kínáló szombati rendezvényre várhatóan ingyenes buszjáratok is indulnak Sóstóra. Igazi profik készítik majd a hamisítatlan disznótoros falatokat. Nyírségiként negyedik a rendezvény a Sóstói Múzeumfaluban, de a korábbi hagyományokat is beleszámítva éppen jubilál a bölléreknek mindig versenyt hirdető, a határon túliakat is megszólító fesztivál.

A Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorának vendége Támba Miklós, a rendezvény főszervezője, egyben a Napkorona Hagyományőrző Lovas és Lövész Egyesület elnöke volt, aki többek között azt is elárulta, 18 csapat már biztosan ott van a versenyzők között, és még zajlik a nevezés.