Az ország közepén bővült a nyíregyházi MARSO
Az ország közepén bővült a nyíregyházi MARSO

Története eddig legnagyobb beruházását fejezte be a MARSO Kft. Múlt pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében adták át a Dunaharaszti Logisztikai Központot, mely nemcsak egy újabb raktár felépítéséről szól, hanem a cég teljes logisztikai rendszerének átalakításáról, ez pedig záloga a jövőbeni sikeres és eredményes működésnek.

Magyarország egyik legnagyobb gumiabroncs-forgalmazója és a MARSOPONT szervizhálózat tulajdonosa, a MARSO Kft. az elmúlt évek pozitív gazdasági hatásait, folyamatait jól használta ki. Különösen a személyabroncsok értékesítésének területén mutatkozott kiemelkedő fejlődés. A forgalom növekedése, a vásárlói igények változása, a teher- és mezőgazdasági abroncsok szabad ég alatti tárolása már sok évvel ezelőtt felvetette az igényt a budapesti régióban a raktár bővítésére.

Kormánytámogatással épült

2019-ben született meg az a döntés, mely szerint hosszú távon szükséges megoldani a nyíregyházi központú, idén már 31. éves MARSO Kft. raktározási és logisztikai helyzetét. 2020-ban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be a cég történetének eddigi legnagyobb beruházását, amely a meglévő önerő mellett egyedi kormánydöntés általi támogatás keretében valósulhatott meg. – Az elmúlt években a magyar tulajdonban lévő vállalatoknak létrejött egy olyan köre, amelyek nemzetközileg is versenyképesek és a nehéz idők kihívásaira fejlesztéssel és beruházással válaszolnak annak érdekében, hogy újabb piaci pozíciót tudjanak szerezni. Ilyen hazai tulajdonú vállalat a MARSO Kft. is, amely a magyar gazdaság egyik alapját is adja. A vállalat megerősödése pedig azért is jelentős, mert a romániai és a szerbiai piacokon is egyre komolyabb pozícióra tesz szert és a regionális terjeszkedésnek ez még nem a végállomása. Ezzel a beruházással a MARSO Kft. valamennyi XXI. század logisztikai és technológiai kihívásának meg tud felelni és reméljük, hogy a dinamikus fejlődés a további évtizedekben is fennmarad – foglalta össze Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadáson.

Meghatározó szereplők a piacon

– Meghatározó piaci szereplőként tisztán látjuk a feladatunkat, felelősségünket és helyünket az abroncspiac ellátási láncában és ennek megfelelően igyekszünk tökéletesíteni működésünket azon területeken, ahol a fejlesztés igényét észleljük – foglalta össze Márkus Tibor kereskedelmi igazgató, aki egyben a MARSO Kft. egyik második generációs tulajdonosa is. Az új raktárbázis jelentős mérföldkő a vállalat életében. – A beruházás összesen 5,5 milliárd forintból valósult meg, s ezen összeg a most átadott 17 000 négyzetméter alapterületű, a legmodernebb gépekkel és fejlett raktárrendszerrel működtetett, jól strukturált raktárépületre, a hozzá kapcsolódó irodarészek megépítésére és egy kisméretű dolgozói szállás megvalósítására nyújtott fedezetet – emelte ki Becser Zoltán ügyvezető igazgató.

Fejlődési lehetőség

A logisztikai központot a későbbiekben még további 15 000 négyzetméterrel lehet bővíteni, így a beruházásról egyértelműen elmondható, hogy nemcsak a jelennek épült, hanem a jövő felé is mutat. A Dunaharaszti Logisztikai Központban 200 000 új személyabroncs és további 75 000 flottaabroncs tárolására van lehetőség. Ezen felül teher- és mezőgazdasági abroncsot 4000 négyzetméter raktárrészen lehet majd tárolni. Mindezek mellett kiemelendő, hogy a Dunaharaszti Logisztikai Központ 50 új munkahelyet teremtett, ezen belül pedig 10 fő felsőfokú végzettségű munkavállaló hosszú távú foglalkoztatása is megvalósul.