Itt lesznek a telepített traffipaxok Nyíregyházán

Érdekes listát közölt honlapján a Forensis Autóklub. A lefotózott papírlapokon azt mutatják meg, hogy hová telepíti a rendőrség a VÉDA névre hallgató közúti intelligens kamerahálózatot. A cikkből kiderül, hogy Nyíregyházán hat ilyen eszköz is használatban lesz.
A lista szerint két eszközt az M3-as autópálya nyíregyházi pihenőjénél helyeznek el, a többi viszont a megyeszékhely belterületén „kap feladatot". Lesz traffi a Bethlen Gábor utca 65. szám előtt (36-os főút) és az Orosi út – Törzs utca kereszteződésében is (41-es főút). Szintén két telepített eszköz figyel majd a László út – Hunyadi út csomópontban (4-es számú főút).

 [REKLAM]

MINDENT LÁTNAK

 

Mint arról már korábban hírt adtunk, 9 új „mindent látó" traffipaxot hoznak a megyébe. Akkor szerkesztőségünk érdeklődésére az ORFK-nál elmondták, az eszközök a sebességellenőrzésen túl a közlekedésrendészeti munkát is támogatják az automatikus rendszámfelismeréssel, a forgalomszámlálással és a torlódások észlelésével.

Sőt! Ellenőrizni tudják majd a forgalmi jelzőlámpák és a vasúti átjárón történő áthaladásra vonatkozó előírások megtartását, az autóbusz forgalmi sávok és a leállósávok igénybevételét, valamint a biztonsági öv használatát is. Képesek lesznek észlelni a behajtási tilalom megszegését, a záróvonal átlépését és azt is, hogyha a közlekedők a kötelező haladási irányra vonatkozó előírásokat szegik meg – ezek a funkciók a rendőrség szerint a szoftver teljes körű kialakítása után, várhatóan júniustól kapcsolódnak be a munkába. De nem árt addig sem vizsgázni.

Erdős József